Coinbase eller Coinbase Pro

Coinbase och Coinbase Pro är välkända kryptovalutabörser som ägs av Coinbase Global Inc. Båda låter dig använda fiatpengar (som amerikanska dollar eller euro) för att köpa olika valutor. Nybörjare uppskattar enkelheten i Coinbase, medan erfarna användare gillar de avancerade alternativen Coinbase Pro erbjuder. Plattformar skiljer sig åt i köpalternativ och avgifter.

I den här guiden undersökte vi plattformens två kontoalternativ och jämförde dem baserat på funktioner, avgiftsstrukturer och valutor som stöds. Båda planerna ger utmärkt säkerhet och användarvänlighet. Även om Coinbase har högre avgifter är det byggt för människor som är nya för att investera i kryptovaluta. Coinbase Pro erbjuder fler transaktionstyper med lägre avgifter, perfekt för aktiva handlare.

I korthet

CoinbaseCoinbase Pro
Huvudsakliga plattformsfunktionerLätt att använda för nybörjare och kan använda PayPal för att ta ut eller säljaAvancerade kartfunktioner och krypto-till-krypto-handelspar
Avgifter0% till 0.50% per handel, 2.49% för Coinbase-korttransaktioner och olika för bankkontotransaktioner0% till 0.50% per handel
 Antal kryptovalutor som stöds107250+
 SäkerhetsfunktionerTvåstegsverifiering, biometriska fingeravtrycksinloggningar, försäkring i händelse av att Coinbase bryts, FDIC-försäkrade USD-saldon, AES-256-kryptering för digitala plånböckerTvåstegsverifiering, biometriska fingeravtrycksinloggningar, försäkring i händelse av att Coinbase bryts, FDIC-försäkrade USD-saldon, AES-256-kryptering för digitala plånböcker
Typer av transaktioner som stödsKöp, sälj, skicka, ta emot och bytKöp, sälj, sätt in, ta ut, handla, stoppa order, tid i kraft order och begränsa order
Maximalt handelsbeloppGränserna varierar beroende på din betalningsmetod och regionObegränsad

Coinbase vs Coinbase Pro: Funktioner

Plattformen vänder sig till olika användartyper, med Coinbase som tillhandahåller funktioner som är idealiska för nya investerare medan Coinbase Pro ger investerare den rika funktionsuppsättning som krävs för upptagna handlare. Med Coinbase och Coinbase Pro får du :

 • Mobilappar: Varje kontotyp har en högt rankad mobilapplikation som erbjuder en upplevelse som liknar den du hittar i webbläsaren.
 • Digital plånbok: Coinbase-plattformen tillhandahåller en het plånbok med stöd för flera mynt och sätt att tjäna kryptovaluta. Du behöver inte vara Coinbase-användare för att använda den digitala plånboken.
 • Tillgänglighet: Olika funktioner är tillgängliga i över 100 länder med begränsningar. Om du till exempel bor på Hawaii kan du inte använda plattformen medan du inte kan sälja på plattformen i Mexiko. 
 • Användarutbildning: Plattformen erbjuder en kunskapsbas med videohandledning, instruktionsartiklar och guider med marknadsuppdateringar.

Coinbase Pro-användare har avancerade funktioner för erfarna handlare. Dess intuitiva applikation erbjuder kartverktyg i realtid med glidande medelvärden och exponentiella glidande medelvärden. Du kan också se din handelshistorik, orderbok och prisdiagram.

Transaktionstyperna skiljer sig också åt, med Coinbase som tillåter köp, sälj, skicka och ta emot transaktioner. Coinbase Pro erbjuder avancerade alternativ, till exempel stopporder, gränsorder och marginalorder.

Coinbase vs Coinbase Pro: Valutor som stöds

Både Coinbase och Coinbase Pro stöder fiatvalutor som USD, GBP och EUR  . Det finns vissa skillnader, med Coinbase som erbjuder Bitcoin Satoshi Vision (BSV), men det stöder inte Golem (GNT) eller Loom Network (LOOM). Du kan köpa LOOM och GNT på Coinbase Pro men inte BSV.

Kryptovalutor som stöds av båda kontotyperna inkluderar populära kryptovalutor som:

 • Ethereum (ETH)
 • Litecoin (LTC)
 • Kardan (ADA)
 • Bitcoin Cash (BCH)
 • Stellar Lumens (XLM)
 • Kedjelänk (LÄNK)
 • Uniswap (UNI)
 • Spöke (AAVE)

Coinbase och Coinbase Pro erbjuder ett brett utbud av kryptovalutor jämfört med digitala utbytesplattformar som Gemini. Coinbase ligger dock efter några av de bästa kryptobörserna, till exempel Binance.  

Coinbase vs Coinbase Pro: Säkerhet

Coinbase-plattformen erbjuder samma höga säkerhetsnivå för Coinbase och Coinbase Pro. Dessutom hade kryptovalutabörsen en direktnotering på Nasdaq, som skiljer sig från ett börsintroduktion (IPO) men fortfarande säljer aktier till allmänheten. Dess säkerhets- och skyddsstandarder är lika säkra, eller säkrare, än branschstandarder. 

Alla kontantsaldon i USD skyddas av Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) upp till $ 250,000 per individ. Börsen är mycket tillmötesgående om dess säkerhetsfunktioner för handel på webbplatsen eller med mobilappen. 

Coinbase håller 98% av kundmedlen lagrade offline i valv eller bankfack, kallad kylförvaring. De återstående 2% hålls online med stöd av Coinbases försäkring, som täcker eventuella förluster på grund av cybersäkerhetsöverträdelser av Coinbases anläggningar. 

Alla konton erbjuder en tvåfaktorsautentiseringsprocess (2FA) och biometriska fingeravtrycksinloggningar. De digitala plånböckerna och privata nycklarna använder AES-256-kryptering. Naturligtvis är du ansvarig för att skapa ett säkert och starkt lösenord. Dessutom har du med Coinbase Pro möjlighet att lagra dina pengar i din personliga kylförvaring offline.

Coinbase vs Coinbase Pro: Avgifter

Coinbase och Coinbase Pro skiljer sig åt i avgiftsstrukturer, med Coinbase som är dyrare och svårare att förstå. Coinbase Pro kostar mindre och använder en maker-taker-strategi . Enligt Coinbase är “basräntan för alla köp- och försäljningstransaktioner i USA 4%.” Men avgifterna varierar beroende på din plats och betalningsmetod. 

Coinbase tar ut ett högre belopp för antingen en fast ränta eller rörlig avgift baserat på betalningsmetoden. Coinbase Pro använder nivåer, med fler eller högre dollartransaktioner som kommer med lägre kostnader. Till exempel:

 • Transaktioner mindre än $ 10,000 betalar en 0.50% takeravgift eller 0.50% tillverkaravgift
 • Transaktioner $ 10,000 till $ 50,000 betalar en 0.35% takeravgift eller 0.35% tillverkaravgift
 • Transaktioner $ 50,000 till $ 100,000 betalar en 0.25% takeravgift eller 0.15% tillverkaravgift
 • Transaktioner $ 100,000 till $ 1 miljon betalar en 0.20% takeravgift eller 0.10% tillverkaravgift
AvgifterCoinbaseCoinbase Pro
BankkontoVarierar0
Plånbok00
Betal  -/kreditkort2.49%0
ACH-överföringGratisGratis
Banköverföring$ 10 insättning, $ 25 uttag$ 10 insättning, $ 25 uttag
Krypto konvertering0.50% till 2%0.50% till 2%
Inköp0% till 0,50%0% till 0,50%
Handel$ 0.50$ 0 till $ 0.50
Coinbase-avgift$ 0.99 till $ 2.99 baserat på beloppet0.04% till 0.50% taker avgift, 0% till 0.50% tillverkaravgift

Sättet att undvika åtkomstavgifter är att handla på Coinbase Pro-plattformen eller betala pengar från ditt bankkonto eller din digitala plånbok. Även om Coinbase-avgifterna är jämförbara med andra börser kan avgifterna snabbt öka.

Om du skulle spendera $ 200 för att köpa altcoin på Coinbase, skulle du betala det högre beloppet mellan Coinbases schablonavgift eller det procentuella beloppet baserat på betalningsmetoden. Om du till exempel betalade med kreditkort skulle du betala 2,00% (högre än den fasta avgiften på $ 2.99). På Coinbase Pro betalar du en avgift på 0.50% på ditt köp på $ 100 eller 50 cent.

Coinbase vs Coinbase Pro: Användarvänlighet

Du behöver inte ladda ner något för att komma igång med Coinbase eller Coinbase Pro, eftersom alla funktioner är tillgängliga med en webbläsare. Båda versionerna har en användarvänlig mobilapplikation.

Enkelheten i Coinbase gör det till det enklare alternativet för nybörjare. Det stöder bara köp och försäljning, så du kan hoppa direkt i appen eller webbläsaren och börja investera. Coinbase Pro kan verka imponerande till en början eftersom det erbjuder mycket mer information och avancerad rapportering.

Men när du väl har lekt med plattformen är det ganska enkelt att använda. De avancerade handelsfunktionerna ger användarna många fler alternativ, varför det är bättre lämpat för personer som är bekanta med kryptohandel.

Vanliga frågor

Vad är Coinbase och Coinbase Pro?

Coinbase och Coinbase Pro är ledande kryptovalutautbytesplattformar som ägs av Coinbase Global Inc, grundat 2012. Coinbase är som en mäklare med en virtuell plånbok, medan Coinbase Pro fungerar som en börs där människor köper och säljer från varandra.

Nybörjare använder Coinbase eftersom det är enkelt att köpa och sälja kryptovaluta. Användare behöver inte lära sig att investera lingo. Istället kan de hoppa på plattformen och börja handla. Människor som är bekanta med handel använder Coinbase Pro för att dra nytta av olika handelstyper. Coinbase Pro-plattformen är också lätt att använda, så nybörjare kan snabbt bekanta sig med terminologin och börja investera.

Hur fungerar Coinbase och Coinbase Pro?

Oavsett vilket alternativ du väljer måste du skapa ett användarkonto på Coinbase. För att göra det krävs ditt namn, din e-postadress och ett nytt lösenord. När du har verifierat din e-postadress kan du bekräfta ditt telefonnummer för att ställa in en tvåstegs autentiseringsprocess.

När du är klar med att konfigurera ditt konto måste usa-baserade användare ange ett personnummer, medan de i andra länder måste tillhandahålla en alternativ form av identifiering. När du är klar kan du lägga till ditt kreditkort, betalkort eller bankkonto.

Bestäm hur mycket pengar du vill spendera och klicka på “handla”. Du kan köpa hela eller fraktioner av mynt. Välj vilken altcoin du vill köpa, hur du ska betala och klicka på förhandsgranskningsköp. Du ser din Coinbase-avgift, betalningsmetod, pris och inköpsbelopp på den här skärmen. Klicka på “köp” för att slutföra din transaktion.

Ska jag använda Coinbase Wallet?

Coinbase digitala plånbok är en fristående applikation som fungerar på iOS- och Android-telefoner. Du behöver inte handla på Coinbase-plattformen. För Coinbase Wallet lagras nycklarna på din enhet, vilket ger dig kontroll över dina kryptotillgångar. Du kan också lagra digitala tokens och digitala samlarobjekt.

Till skillnad från vissa andra plånböcker använder Coinbase Wallet tvåfaktorsautentisering, vilket gör det till ett säkert val. Dessutom låter det dig hantera kryptovalutor från andra plånböcker. Du kan välja från en lista över plånböcker från tredje part, ange din nyckelfras på 12 ord och sedan kan du komma åt dina pengar. Det är dock viktigt att granska de bästa Bitcoin-plånböckerna för att hitta ett alternativ som passar dina behov. 

Vem ska använda Coinbase eller Coinbase Pro?

Coinbase och Coinbase Pro erbjuder användarvänliga mobilapplikationer, men Coinbase är utformat för personer som är nya för att investera i kryptovaluta. Det håller dina alternativ enkla genom att begränsa dina transaktionstyper.

Om du vill ha mer avancerade investeringsalternativ är Coinbase Pro ett utmärkt val. Även om det är lätt att använda kan de olika alternativen vara förvirrande. Du sparar dock en massa pengar på avgifter och kan göra mycket mer på Coinbase Pro-plattformen. I de flesta fall kan människor ta en kryptovalutahandelskurs och sedan börja använda Coinbase Pro.

Hur vi utvärderade Coinbase vs Coinbase Pro

Vi granskade Coinbase och Coinbase Pro genom att titta på bredden av funktioner, såsom handelstyper, köp- och uttagsalternativ och valutor som stöds. Dessutom bedömde vi den övergripande användarvänligheten i en webbläsare och i mobilappar. Vi övervägde också avgiftsstrukturen och säkerhetsnivåerna för båda kontotyperna och Coinbase Wallet.