Detaljer om FTX konkursansökan, Binances kryptoindustrifond och en amerikansk CBDC-pilot: Hodler’s Digest, 13-19 november

Varje lördag kommer Hodler’s Digest som hjälper dig att spåra varenda viktig nyhet som hänt den här veckan. De bästa (och sämsta) citaten, höjdpunkterna för antagande och reglering, ledande mynt, förutsägelser och mycket mer – en vecka på Kryptodeals i en länk.

Top Stories This Week

SBF fick 1 miljard dollar i personliga lån från Alameda: FTX konkursansökan

Dokumentation i samband med FTX:s konkursförfarande visade att företaget missköttes på flera nivåer. FTX Group uppges ha bestått av flera företag som kategoriserats i fyra silos. Ett personligt lån på 1 miljard dollar uppges ha tilldelats den tidigare FTX-chefen Sam Bankman-Fried från ett av dessa silos. Dokumentationen avslöjade också många andra hål och konstigheter i samband med FTX:s funktion. Flera tillsynsmyndigheter rapporteras undersöka FTX, bland annat Bahamas värdepapperskommission. Financial Industry Regulatory Authority, en självreglerande amerikansk organisation, har också inlett en bredare utredning av kryptoinvolverade företag i allmänhet, där man utvärderar deras kommunikation med privatpersoner.

Binance skapar en fond för återhämtning av industrin för att hjälpa projekt som kämpar med likviditet

Binances vd Changpeng Zhao presenterade sitt arbete med en ny fond för att hjälpa den kämpande kryptosektorn – en sektor som har påverkats negativt av FTX:s fall. Zhaos nya fond ser ut att hjälpa till genom att bistå “starka” företag inom kryptobranschen som har likviditetsproblem, sade vd:n i en tweet den 14 november. Sådana företag bör ta kontakt med Binance Labs, liksom aktörer som vill tillföra kapital till fonden. Fonden kommer dock inte att gå till att hjälpa FTX, vilket Zhao specificerade.

Läs också

Funktioner Bitcoin-boken som ett hemligt vapen i kriget mot utpressningstrojaner
Funktioner Trots det dåliga ryktet kan NFT:er vara en kraft för det goda

NY Fed lanserar 12 veckors pilotprogram för CBDC med storbanker

Under de kommande tre månaderna kommer Federal Reserve Bank of New Yorks Innovation Center att testa ett simulerat system för centralbankens digitala valuta (CBDC) i samarbete med flera stora banker. Citigroup, PNC Bank, BNY Mellon, Wells Fargo och andra kommer att genomföra transaktioner med simulerade tokeniserade pengar via en distribuerad huvudbok, som avräknas mot simulerade centralbanksreserver.

Smittan av FTX: Vilka företag påverkades av FTX-kollapsen?

Den senaste tidens nedgång för FTX har påverkat det övergripande kryptoområdet på flera sätt – från ökad tillsynsbevakning till företag som har tillgångar som fastnat i FTX. Mer än tio företag har rapporterat att de har känt negativa effekter av FTX-epoken, ofta med miljontals dollar i fara. Bland företagen finns bland annat Galaxy Digital, Sequoia Capital, BlockFi, Crypto.com och Pantera Capital. I det här skedet verkar konsekvenserna för de drabbade företagen inte vara förödande för de flesta, även om detaljerna varierar.

SEC skjuter fram tidsfristen för att besluta om ARK 21Shares spot Bitcoin ETF till januari 2023

Väntan fortsätter på ett beslut om ARK 21Shares spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) från USA:s Securities and Exchange Commission (SEC). Tillsynsmyndigheten har skjutit fram tidsfristen för sitt beslut till den 27 januari 2023 när det gäller en regeländring som skulle möjliggöra listning av mainstream Bitcoin-produkten. Kommissionen har två gånger tidigare skjutit upp sitt beslut om just denna produkt. Ett stort antal ETF:er för Bitcoin har tidigare fått avslag från SEC.

Vinnare och förlorare

I slutet av veckan ligger Bitcoin (BTC)$16 577, Ether (ETH)$1 205 och XRP på $0,38. Det totala marknadskapitalet ligger på 828,34 miljarder dollar, enligt CoinMarketCap.

Av de 100 största kryptovalutorna är veckans tre största altcoinvinster Trust Wallet Token (TWT) på 93,40 %, GMX (GMX) på 20,40 % och Toncoin (TON) på 18,41 %.

De tre största altcoin-förlorarna för veckan är Casper (CSPR) på -20,66 %, Solana (SOL) på -20,25 % och Cronos (CRO) på -18,58 %.

För mer info om kryptopriserna, se till att läsa Cointelegraphs marknadsanalys.

Läs också

Funktioner Kinas digitala yuan är ett ekonomiskt cybervapen och USA avväpnar det
Funktioner Nordamerikanska gruvarbetare förbereder sig för att utmana Kinas dominans

Mest minnesvärda citat

“I system där det inte finns någon självförvaltning samlar förvaltarna på sig för mycket makt, och sedan kan de missbruka den makten.”

Michael Saylor, verkställande ordförande för MicroStrategy

“Aldrig under min karriär har jag sett ett sådant fullständigt misslyckande av företagskontroller och en sådan fullständig avsaknad av pålitlig finansiell information som skedde här.”

John Ray III, ny VD för FTX

“Jag upprepar… lämna alla marknader”

Il Capo Of Crypto, oberoende kryptovalutahandlare och analytiker

“Allt skulle vara ~70 % åtgärdat just nu om jag inte [hade ansökt om konkurs enligt kapitel 11]. […] Men i stället ansökte jag, och de ansvariga försöker bränna ner allting av skam.”

Sam Bankman-Fried, tidigare VD för FTX

“Jag är säker på att det finns flera aktörer som förmodligen kommer att påverkas […] under de följande veckorna, du vet, små, stora – men jag skulle säga att [FTX] i termer av omfattning kommer att vara en av de större innan hela cykeln verkligen tar slut.”

CK Zheng, medgrundare av ZX Squared Capital

“Hittills har miljardärernas försök att hindra meningsfull lagstiftning genom att översvämma Washington med miljontals dollar i kampanjbidrag och lobbyingutgifter varit effektiva.”

Brad Sherman, amerikansk kongressledamot

Veckens förutsägelse 

Bitcoinpriset kan fortfarande falla 40 % efter FTX ‘Lehman-ögonblick’ – Analys

Bitcoin föll under 16 000 dollar i början av veckan. Tillgången återhämtade sig därefter tillbaka till 17 000 dollar, bara för att möta avvisningar runt den nivån vid flera tillfällen under veckan, enligt Cointelegraphs BTC-prisindex. 

På grund av FTX-situationen förväntar sig QCP Capital nu att BTC eventuellt kan falla till 12 000 dollar, enligt sin diagramanalys enligt Elliot Wave-teorin. 

“Denna underprestation för alla kryptotillgångar är här för att stanna tills huvuddelen av osäkerheten har rensats upp – troligen först nära årsskiftet”, sade QCP på Telegram.

Veckens FUD 

Crypto.com skickar av misstag 320k ETH till Gate.io, återfår pengarna flera dagar senare

Spekulationerna om Crypto.coms hälsa och solvens nådde en kokpunkt i veckan efter att börsen för digitala tillgångar skickade 340 000 ETH till Gate.io. Överföringen flaggades som misstänkt av vissa medlemmar av kryptogemenskapen eftersom den skedde ungefär samtidigt som börserna publicerade proof-of-reserves i kölvattnet av FTX:s kollaps. Crypto.com hävdar att 100 % av användarägda kryptovalutor hålls i kallförvaring, så överföringen till Gate.io var förvirrande för vissa kryptoaspiranter. Crypto.coms vd Kris Marszalek avslöjade senare att medlen skickades till Gate.io av misstag.

Huobi och Gate.io under beskjutning för att de påstås ha delat ögonblicksbilder med hjälp av utlånade medel

På tal om Gate.io har det tillsammans med kryptobörsen Huobi varit under beskjutning för att påstås ha delat föråldrade ögonblicksbilder av sina digitala tillgångsreserver som inkluderade lånade medel. Uppenbarligen var vissa investerare misstänksamma mot att Gate.io fick en uppladdning från Crypto.com innan de publicerade sina proof-of-reserves. Gate.io-grundaren Lin Han avslöjade dock att ögonblicksbilden i fråga togs den 19 oktober, två dagar innan Crypto.com av misstag överförde 240 000 ETH. Huobi, å sin sida, har ännu inte förklarat varför man överförde 10 000 ETH till Binance- och OKX-plånböcker strax efter att ha publicerat sin ögonblicksbild.

FTX-krisen kan förlänga kryptovintern till slutet av 2023: Rapport

Björnmarknaden 2022 har inte liknat något vi någonsin sett inom krypto, med de kollektiva misslyckandena för Terra (LUNA), Celsius, Voyager, FTX och BlockFi som fortfarande ger eftertryck i branschen. Enligt ny forskning från Coinbase kan FTX-kollapsen och dess resulterande smittoeffekter förlänga kryptovintern i ytterligare ett år. “De olyckliga händelserna kring FTX har utan tvekan skadat investerarnas förtroende för den digitala tillgångsklassen”, står det i rapporten. “Saneringen kommer att ta tid, och mycket troligt kan detta förlänga kryptovintern med flera månader till, kanske till slutet av 2023 enligt vår uppfattning.”

Bästa Cointelegraph-funktioner

Blockkedjor och världens växande plastproblem

“Människor uppmanas att göra förändringar för att bidra till att mildra klimatförändringarna, men jag kan inte dra upp en koldioxidmolekyl ur luften och visa den för dig.”

Design av metaverset: Plats, plats, plats

“Folk tänker sig detta som ett andra liv… i den virtuella världen kan folk ha ett bättre virtuellt hus än andra”

Banker visar fortfarande intresse för digitala tillgångar och DeFi mitt i marknadskaoset

Traditionella finansinstitut fortsätter att visa på användningsområden för stöd för digitala tillgångar och DeFi-funktioner, trots de rådande marknadsförhållandena.

Redaktionen

Kryptodeals Magazine skribenter och reportrar har bidragit till den här artikeln.