En utfrågning i den amerikanska senaten kommer att diskutera FTX, New York förbjuder proof-of-work och FTX utvärderar sina tillgångar: Hodler’s Digest, 20-26 november

Hodler’s DigestHodler’s Digest kommer att hjälpa dig att hålla koll på varje viktig nyhet som hänt den här veckan. De bästa (och sämsta) citaten, höjdpunkterna för antagande och reglering, ledande mynt, förutsägelser och mycket mer – en vecka på Cointelegraph i en länk.

Top Stories This Week

Tornado Cash-utvecklaren Alexey Pertsev ska förbli frihetsberövad till nästa års förhör

I en pågående utredning om kryptomixern Tornado Cash kommer produktens utvecklare, Alexey Pertsev, att hållas kvar i fängelse i minst ytterligare tre månader, enligt ett domstolsbeslut i veckan. Tidigare under 2022 flaggade de amerikanska myndigheterna Tornado Cash som ett verktyg som skändliga parter påstods använda för att tvätta pengar. Pertsev häktades på grund av misstankar om fusk, även om situationen har väckt kontroverser.

US Senatskommittén planerar FTX-förhör den 1 december, CFTC-chefen ska vittna

En utfrågning i den amerikanska senaten som planeras till den 1 december kommer att syfta till att undersöka FTX och händelserna kring dess fall. Med titeln “Why Congress Needs To Act: Lessons Learned From The FTX Collapse” kommer bland annat Commodity Futures Trading Commissions ordförande Rostin Behnam att delta i utfrågningen. Enligt ny dokumentation från FTX:s konkursförfarande enligt kapitel 11 är FTX Trading Ltd. skyldigt en sammanlagd summa på mer än 3 miljarder dollar till sina 50 största fordringsägare.

Läs också

Funktioner Bortom tillgångar i spelet: Blockchain Gaming, DAOs, Guilds och Ragequitting
Funktioner Zookos triangel: Den mänskligt läsbara paradoxen som ligger till grund för antagandet av krypto

American CryptoFed-registrering i fara eftersom SEC påstår att det förekommer anomalier i registreringen

American CryptoFed DAO riskerar att förlora sin registrering som juridisk person efter att USA:s Securities and Exchange Commission (SEC) grävt fram anomalier i den registreringsdeklaration Form S-1 som företaget lämnade in i september. Enligt SEC saknar formuläret viktig information om American CryptoFed DAO, såsom reviderade bokslut och detaljer om dess verksamhet och ledning. CryptoFed var den första decentraliserade autonoma organisationen (DAO) som fick juridiskt erkännande i USA i juli 2021.

Kryptobörsen FTX i konkurs påbörjar strategisk översyn av globala tillgångar

Det nedlagda kryptobörsen FTX inledde en strategisk översyn av sina globala tillgångar som en del av sin senaste konkursansökan, i syfte att försöka maximera återvinningsvärdet för intressenterna. Tillgångarna hos 101 av 130 företag som är anslutna till FTX granskas också. Enligt John J. Ray III, FTX:s nya vd, är dotterbolagen solventa och kan säljas eller omstruktureras för att minska förlusterna.

Amber Groups medgrundare Tiantian Kullander avlider vid 30 års ålder

Tiantian “TT” Kullander, medgrundare av Amber Group, avled oväntat i sömnen den 23 november, enligt ett uttalande från företaget. Han var 30 år gammal och lämnar efter sig en fru och en son. Kullander satt även i styrelsen för esportföretaget Fnatic och grundade KeeperDAO. Tidigare i sin karriär arbetade han med handel med strukturerade krediter på Goldman Sachs och som handlare på tillväxtmarknader på Morgan Stanley.  

Vinnare och förlorare

I slutet av veckan ligger Bitcoin (BTC)$16 531, Ether (ETH)$1 200 och XRP på $0,40. Det totala marknadskapitalet ligger på $834,17 miljarder, enligt CoinMarketCap.

Av de 100 största kryptovalutorna är veckans tre största altcoinvinster Huobi Token (HT) på 43,84 %, Curve DAO Token (CRV) på 23,52 % och Litecoin (LTC) på 19,45 %.  

De tre största altcoin-förlorarna för veckan är Chiliz (CHZ) på -35,17%, Chain (XCN) på -21,83% och Algorand (ALGO) på -16,09%.

För mer info om kryptopriser, se till att läsa Cointelegraphs marknadsanalys.

Läs också

Funktioner Satoshi Nakamoto räddar världen i en NFT-aktiverad serie serietidningar
Funktioner Bitcoin 2022 – Kan de riktiga maximalisten resa sig upp?

Mest minnesvärda citat

“Om du går till en person som inte är kryptokunnig och försöker övertyga honom om att investera, särskilt i Brasilien – befolkningen har alltid varit mycket skeptisk till krypto. Nu är det svårare.”

Thiago César, vd för Transfero Group

“En allmän tumregel är att om ett företag trycker en token ur tomma intet och antingen säljer den till detaljhandeln, eller förlitar sig på den som en tillgång, bör du förvänta dig att de till slut kollapsar.”

Samson Mow, vd för JAN3

“NFT-utrymmet kommer säkert att stabiliseras och konsolideras kring de starkaste samhällena, sedan kommer vi att få se en andra generation av smartare, mer hållbara NFT-modeller.”

Oscar Franklin Tan, finanschef och chefsjurist för Enjin

“Om du ser FUD där ute – kom ihåg att vår ekonomi är offentlig (vi är ett offentligt företag).”

Brian Armstrong, vd för Coinbase

“Jag var till en början kryptoskeptiker, men […] jag har kommit att tro att krypto kan möjliggöra bildandet av användbara företag och tekniker som tidigare inte kunde skapas.”

Bill Ackman, grundare och vd för Pershing Square Capital Management

“Den senaste tidens implosion av FTX, en kryptovalutabörs, har gjort det helt klart att branschen för digitala tillgångar har allvarliga problem.”

Brev från de amerikanska senatorerna Richard Durbin, Tina Smith och Elizabeth Warren

Veckens förutsägelse 

Bitcoin prisnivåer att titta på när handlare satsar på sub-$14K BTC

Bitcoinpriset har i stort sett kämpat under 20 000 dollar under en stor del av november, enligt Cointelegraphs BTC-prisindex.  

Pseudonym Twitter-användare The London Crypto ser en möjlig fortsatt nedåtgående prisåtgärd för BTC baserat på historien. “BTC har gjort en 77-procentig korrigering i denna björnmarknad, jämfört med 84 procent 2013 och 83 procent 2017”, twittrade han den 21 november med ett tillhörande diagram.

“Genom att studera våra tidigare cykler high vs lows kan vi uppskatta att den lägsta nivån för denna björn är 10k-$12k-området, följt av en högsta nivå på 175k$ 2024-2025.”

Veckens FUD 

HashFlare-grundare arresterade i “häpnadsväckande” 575 miljoner dollar i kryptobrott

Den nyligen offentliggjorda domstolsdokumentationen avslöjade gripandet av Ivan Turõgin och Sergei Potapenko, grundare av HashFlare – en påstådd bedräglig Bitcoin molnbrytning verksamhet. HashFlare, som startade 2015, utgav sig för att vara ett företag för utvinning av Bitcoin i molnet, men i bakgrunden påstods grundarna ha utfört flera brottsliga handlingar, inklusive flera fall av bedrägeri med telegram. HashFlare har till synes inte varit aktivt sedan 2019.

New Yorks guvernör skriver in ett moratorium för PoW-mining i lag

Efter att ha passerat flera godkännandenivåer under 2022 har ett tvåårigt förbud mot proof-of-work (PoW) gruvdrift undertecknats som lag av New Yorks guvernör Kathy Hochul. Moratoriet innebär att nya gruvverksamheter för PoW-gruvdrift inte kan öppnas i delstaten om de inte använder 100 % förnybar energi. Nuvarande PoW-gruvdriftsföretag i New York kommer inte heller att beviljas förnyad licens under det tvååriga förbudet.

Amerikanska tillsynsmyndigheter ska utreda Genesis och andra kryptoföretag

Genesis Global Capitals saga såg ytterligare ett kapitel den 25 november, efter att Alabama Securities Commission avslöjade en pågående utredning mot företaget och flera andra kryptoföretag i olika amerikanska delstater för att avgöra om de påverkat investerare på kryptorelaterade värdepapper utan att erhålla korrekt registrering. Genesis har varit i fokus sedan det avslöjades att omkring 175 miljoner dollar av dess medel sitter fast på ett FTX-handelskonto. Företaget anlitade omstruktureringsrådgivare för att utforska alla möjliga alternativ för att undvika en eventuell konkurs på grund av svårigheter att samla in medel till sin utlåningsenhet.

Bästa Cointelegraph-funktioner

Valsammanräkning: Slår blockkedjan valurnan?

Med tanke på att valintegriteten är under attack i USA och på andra håll, är blockkedjetekniken en del av lösningen? Grönland utforskar röstningsalternativen.

Min berättelse om att säga till SEC “jag sa ju det” om FTX

Jag bad SEC att ta emot offentliga kommentarer om frågor som rör förvaringsinstitut för kryptovalutor och förmedlingskonflikter. SEC avböjde att följa mitt råd och FTX föll sönder strax därefter.

Hus på en kulle: Toppländer för att köpa fastigheter med krypto

Fler länder börjar tillåta fastighetsköp med krypto, här är några av de bästa destinationerna.

Redaktionen

Cointelegraph Magazine skribenter och reportrar har bidragit till den här artikeln.