Hur kryptokort fungerar

Introduktion

Kryptokort är ett utmärkt sätt att spendera din kryptovaluta utan att först behöva konvertera den till fiatvaluta. Ett kryptokort fungerar som vilket annat kredit- eller betalkort som helst, men i stället för att betala med dollar eller pund betalar du med bitcoin, ether eller litecoin. Med kryptokort kan du spendera kryptovaluta överallt där Visa och Mastercard accepteras i världen, från nätbutiker till restauranger och barer.

Kryptokort ger dig möjlighet att använda din kryptovaluta som pengar.

Med kryptokort kan du använda din kryptovaluta som pengar. Du kan använda den för att köpa saker eller ta ut pengar från en bankomat. Du kan använda det för att betala för saker på nätet och du kan till och med använda ett kryptokort personligen.

Det är en av de viktigaste faktorerna för att få tillgång till pengarna i din kryptovalutaplånbok, som sedan omvandlas till en fiatvaluta på försäljningsstället.

  • Du kan inte spendera din kryptovaluta utan att konvertera den först.
  • Du kan inte spendera din kryptovaluta utan ett kryptokort.
  • Du kan inte spendera din kryptovaluta utan ett kryptokort och en fiatvaluta.

Ett kryptokort fungerar som ett vanligt kredit- eller betalkort, men låter dig betala med kryptovaluta.

Ett kryptokort är som ett vanligt kredit- eller betalkort. Det gör det möjligt att betala med kryptovaluta. Du kan använda kryptovaluta överallt där Visa och Mastercard accepteras, till exempel på bensinstationer, restauranger och i butiker. Du kan också använda kryptokort för att ta ut kontanter från uttagsautomater

Kryptokort gör att du kan spendera kryptovaluta överallt där Visa och Mastercard accepteras.

Om du vill spendera din kryptovaluta överallt där Visa och Mastercard accepteras är ett kryptokort det bästa alternativet. Om du vill göra inköp i alla typer av butiker eller restauranger fungerar ett kryptokort utmärkt. Kryptokort accepteras på fler ställen än krypto-ATM:er och de kan även användas online!

Du kan också använda kryptokort för att ta ut kontanter från uttagsautomater.

Du kan också använda kryptokort för att ta ut kontanter från bankomater.

Uttagsautomater gör det möjligt att ta ut fiatvaluta. När du går fram till en uttagsautomat får du instruktioner om hur du använder ditt kort och anger din PIN-kod vid behov. När du väljer “Ta ut kontanter” visas en skärm som visar hur mycket pengar som för närvarande finns på ditt konto och ger alternativ för hur mycket pengar du ska ta ut (vanligtvis i steg om 20 dollar). Du bekräftar beloppet och drar eller sätter sedan in ditt kort i maskinen med en kredit- eller betalkortläsare som är ansluten till den. Uttagsautomaten läser av eventuell kodad information från ditt kontos magnetremsa och drar av det beloppet från det totala saldot så att du kan ta emot fysiska sedlar genom en öppning i dess övre eller nedre del (beroende på vilken typ av uttagsautomat det är).

Samma process gäller vid användning av kryptovalutakort: sätt in dem i en lämplig öppning på en bankomat, välj antingen “EFT” eller “Debit Card” beroende på vilken metod som användes när du betalade för varor eller tjänster med kryptovaluta tidigare, ange eventuella ytterligare pinkoder som krävs av maskinerna beroende på märke, välj vilken valutatyp som visas på skärmen efter att du tryckt på “CASH”, ta ut önskat belopp till en angiven plats i maskinen (“Cash out”, “Account transfer” etc.).

Kryptokort är viktiga för personer som vill spendera sin kryptovaluta utan att behöva konvertera den först.

Kryptokort är viktiga för personer som vill spendera sin kryptovaluta utan att först behöva konvertera den. När du använder ett kryptokort kan du spendera din kryptovaluta på alla ställen som accepterar Visa eller Mastercard. Om du vill ta ut pengar från en bankomat är allt du behöver ett kryptokort och rätt PIN-kod. Kryptokortstjänster som TenX och Monaco erbjuder möjligheten att göra vardagliga inköp med kryptovalutor som bitcoin eller eter på över 40 miljoner platser runt om i världen – inklusive snabbmatskedjor, bensinstationer, hotell och detaljhandelsbutiker – och de accepteras också av 3 miljarder handlare världen över genom onlinebetalningsplattformar som Shopify och Wish Commerce.

Sammanfattning

Kryptokort är ett utmärkt sätt att spendera kryptovaluta i vanliga butiker och affärer. De låter dig spendera din kryptovaluta utan att behöva konvertera den först. Processen är enkel: när du gör ett köp med ditt kryptokort skickar handlaren den summa pengar som de får från försäljningen av deras vara eller tjänst tillbaka till din kryptovalutaplånbok som fiatvaluta (USD). Detta innebär att företag i stället för att få betalt i bitcoin eller etherium nu kan betala anställda med dessa kryptovalutor eftersom de inte behöver hålla reda på växelkursen mellan krypto- och fiatvalutor när de betalar ut löner!