Ledger Kryptoplånbok – Nano X eller Nano S Plus

ledger nano s eller nano X

Du har äntligen bestämt dig för att säkra dina värdefulla kryptovalutor och det är frågan: vad är skillnaden mellan Ledger Nano S Plus och Ledger Nano X?

Nu när Bitcoin blir mainstream medan priset fortsätter att stiga blir värdet på dina kryptotillgångar allt viktigare.

Om du vill skydda dina pengar fullt ut mot onlinehot är det precis vad dessa produkter “magiskt” gör …

Vad gör dessa enheter så säkra? Dessutom, från och med augusti 2022, vilken är den bästa Ledger-enheten för att stänga dörren för hackare?

Tack vare denna jämförelse mellan Ledger Nano S Plus och Ledger Nano X kommer du att veta varför en Ledger-plånbok neutraliserar hackerattacker, vilken enhet som bäst passar dina behov och hur du sparar på inköp.

För din egen säkerhet, lita bara på DEN OFFICIELLA LEDGER HEMSIDAN


Vad är Ledger hårdvaruplånböcker?

År 2016 lanserades “Ledger Nano S” (Nano S Plus föregångare) och blev ett viktigt verktyg för människor som brukade hantera kryptogrejer.

På kort tid etablerade den sig som symbolen för hårdvaruplånböcker. Det här är enheter – även kända som “kylförvaring” – utformade med specifika funktioner som helt skyddar de privata nycklarna.

Ledger Nano S visade sig utan tvekan överlägsen enheter från andra märken (t.ex. Trezor), så att varje entusiast, handlare eller investerare inte kunde klara sig utan “nyckeln” tillverkad av Ledger.

Men en ny och mer innovativ enhet har funnits sedan 2019. Det här är Ledger Nano X!

Det är inte allt! Från och med mars 2022 finns en ny och förbättrad version av Ledger Nano S tillgänglig. Det här är Ledger Nano S Plus!

Ledger Nano S Plus har ersatt den gamla Ledger Nano S – som inte längre är till salu – och har mer lagringsutrymme och en större skärmstorlek.

För att göra allt klart för dig, låt oss gräva i skillnaderna mellan Ledger Nano S Plus och Ledger Nano X. Längst ner kommer jag också att länka en handledning för att lära dig hur du kommer igång med din nya enhet.


Huvudbok Nano S Plus

Ledger Nano S Plus är en hårdvaruplånbok och som sådan exponerar den här enheten aldrig de privata nycklarna som den använder för att signera transaktioner.

Ledger Nano S Plus är faktiskt en mikrodator med sin egen OS som heter “Blockchain Open Ledger Operating System”, eller BOLOS.

Denna enhet överför data till en dator eller en bärbar dator via USB-C till USB-A-kabeln som finns i lådan.

Ledger nano x eller nano S

Ledger-enhet ansluten till en bärbar dator via USB-kabel – Källa: Ledger-webbplats

De privata nycklarna förblir lagrade i ett manipuleringssäkert minnesområde, tillgängligt för Ledger-maskinvaran endast efter OS-samtal.

Dessa privata nycklar skyddas av ett “säkert element“.

Detta säkra chip är låst genom en PIN-kod och är certifierat med Common Criteria (CC) EAL5 + -processen.

Enkelt uttryckt, även om du skulle använda din Ledger Nano S Plus över infekterade datorer, skulle dina kryptovalutor inte vara i fara: de privata nycklarna lämnar aldrig enhetens skyddade område.

Ledger-enheter är faktiskt den säkraste kommersiella lösningen någonsin. De kan effektivt skydda dina pengar mot de dagliga cyberattackerna.

Alla operationer styrs endast via två knappar och visas på enhetens skärm.

För att skicka en transaktion är det obligatoriskt att underteckna den genom att fysiskt trycka på enhetens mekaniska knappar efter att ha kontrollerat beloppet och destinationsadressen på skärmen.

En transaktion godkänns endast när du fysiskt trycker på knapparna. Detta innebär att ingen skadlig kod kan stjäla dina kryptovalutor.

Ledger Nano S Plus har en skärm med en upplösning på 128×64.

Det drar också nytta av mer lagringsutrymme än sin föregångare. Ledger Nano S Plus kapacitet är 1.8.

Detta innebär att Ledger Nano S Plus stöder upp till 100 applikationer samtidigt installerade, även om den faktiska kapaciteten beror på apparnas storlek.


Huvudbok Nano X

Ledger Nano X är baserad på samma säkerhetsfunktioner som Ledger Nano S Plus, även om dess säkra elementchip (ST33) är kraftfullare än det som tillhandahålls för Ledger Nano S Plus (ST31).

Detta leder Ledger Nano X till överlägsen hårdvaruarkitektur, vilket gör den mer lyhörd.

Hur som helst, det som gör Ledger Nano X verkligen unik är att den är designad för mobil användning.

Den integrerar Bluetooth-kommunikation, vilket gör att Ledger Nano X kan användas trådlöst via smartphones eller surfplattor tack vare mobilappen “Ledger Live”.

Detta är en lågenergianslutning (BLEV), tack vare vilken enheten inte behöver ett stort batteri.

Bäst ledger cashback

Skicka en transaktion via smartphone med Ledger Nano X – Källa: Ledger webbplats

För att skydda användarens integritet är Bluetooth-anslutningen krypterad från slut till slut.

Även om hackare skulle lyckas äventyra Bluetooth-transport, de skulle inte kunna få de privata nycklarna eller signera en transaktion som användaren inte vill skicka.

Vid denna tidpunkt bör orsaken vara tydlig för dig: de privata nycklarna stannar alltid inom det säkra chipet som skyddar dem.

Om du inte behöver den trådlösa anslutningen kan du dock inaktivera Bluetooth när som helst.

Ledger Nano X kan också användas via sin USB-C till USB-A-kabel genom att ansluta enheten antingen till datorer eller bärbara datorer.

Detta innebär att Ledger Nano X låter dig välja det alternativ du föredrar:

 1. Du kan använda den med din smartphone eller med din surfplatta tack vare Bluetooth-anslutningen
 2. Du kan ansluta den till din PC eller bärbara dator (endast 64-bitars arkitektur) via USB-kabeln som finns i lådan

Ledger Nano X batterikapacitet är 100 mAh.

Den kan laddas genom att ansluta enheten antingen till en dator eller en bärbar dator via USB-kabeln, annars via en powerbank.

Batteriets livslängd är upp till 8 timmar vid användning, medan det är några månader (upp till 3) om enheten är inaktiv.

När det gäller lagring har Ledger Nano X samma kapacitet som Ledger Nano S Plus (1.8 Mb), vilket gör det möjligt att installera upp till 100 appar samtidigt.

Ledger Nano X skärmstorlek är densamma som för Ledger Nano S Plus (128×64).


Vilken Ledger-enhet är rätt för dig?

Jag har just förklarat de olika egenskaperna hos Ledger hårdvaruplånböcker. Det är dags att ta reda på vilken som är det föredragna valet för ditt användningsfall.

Det finns ingen lösning som passar alla. Valet beror på användarens konkreta behov.

Du kan behöva bara en specifik enhet, eller mer än en för att använda dem i kombination, eller till och med buntar.


Köpa Ledger Nano S Plus

Om du är en långsiktig innehavare som bara sällan skickar transaktioner kan en Ledger Nano S Plus – som ska användas via PC eller bärbar dator – vara lämplig för dig.

Om du tror att du inte behöver skicka eller ta emot kryptovalutor via smartphone eller surfplatta, när som helst och var du än befinner dig, kanske du kan ge upp att köpa en Ledger Nano X.

Sammantaget är Ledger Nano S Plus inte särskilt lämplig för användare som behöver en enhet som ska användas när som helst tillsammans med smartphones eller surfplattor utan att tvingas att fysiskt ansluta den till datorer eller bärbara datorer.

Hur som helst, om en trådbunden anslutning inte är ett besvär, kan du fortfarande länka din Ledger Nano S Plus till Android-smartphones eller surfplattor via denna OTG-kabel.

Bortsett från tekniska funktioner kan du välja att välja en Ledger Nano S Plus eftersom det kostar mindre.

Ledger Nano S Plus är billigare än Ledger Nano X eftersom den inte har Bluetooth-anslutning.


Köpa Ledger Nano X

Vill du ha den bästa kryptohårdvaruplånboken?

Ledger Nano X är den lämpliga lösningen för användare som vill kunna skicka transaktioner även via smartphones eller surfplattor, när de inte är hemma eller inte har en bärbar dator med sig.

Om du till exempel är på stranden och behöver skicka en transaktion – antingen av handelsskäl eller för att betala något – men du bara har en smartphone kan du skicka och ta emot kryptovalutor när som helst tack vare Bluetooth-funktionen i Ledger Nano X.

Efter lanseringen av Ledger Nano S Plus är den trådlösa anslutningen den unika egenskapen hos Ledger Nano X.

Faktum är att Ledger S Plus har samma lagringsutrymme som Ledger Nano X samt samma skärmstorlek. Ändå, det integrerar inte Bluetooth-anslutning.

Det betyder att du inte kan klara dig utan en Ledger Nano X om du gillar en trådlös lösning för att hantera din krypto när du är på språng.


Ledger-paket

Inte bara en enda Ledger Nano S Plus eller Ledger Nano X. Den officiella Ledger-webbplatsen erbjuder också några intressanta buntar.

Dessa är utformade för att hjälpa nya användare att förstå och behärska kryptovärlden, eller för att erbjuda fler enheter till ett lägre pris.


Säkerhetskopieringspaket för huvudböcker

Detta är ett kombinationspaket som låter dig fortfarande få den gamla Ledger Nano S (fortfarande en kort stund, antar jag).

Du kanske anser att det är värt att köpa både Ledger Nano S och Ledger Nano X.

Det är fortfarande tillgängligt ett Ledger Nano S + Ledger Nano X-paket som kallas “Ledger Backup Pack“, vilket låter dig spara 50% på Ledger Nano S.

Om du bestämmer dig för att få båda kan du dra nytta av enheterna på följande sätt:

 • Ledger Nano X när du är på språng, bara för att lagra en liten mängd du behöver i det ögonblicket
 • Ledger Nano S hemma eller i ett kassaskåp, för att säkert lagra huvuddelen av dina kryptovalutor

Sist men inte minst bör du ta hänsyn till att din Ledger Nano X kan gå sönder. I det här fallet skulle den tillfälligt ersättas av din Ledger Nano S.

Present idé! Om du känner för att göra en gåva kan du behålla en enhet åt dig och ge någon den andra i present och dra nytta av rabatten du får på priset på Ledger Nano S.

Tänk på att detta paket innehåller en Ledger Nano S och inte en Ledger Nano S Plus.


Huvudbok Familjepaket

Vill du få din familj till krypto?

Fortfarande är det få som är medvetna om det! Kryptovalutor blir vanliga och människors vanor kommer att förändras i enlighet därmed. En Ledger kan därför vara ett bra paket till födelsedagen eller jul.

Därför lanserade Ledger “Ledger Family Pack“. Detta för att introducera dina släktingar i krypto och hjälpa dem att säkra, hantera och växa sina tillgångar.

För närvarande är det enda tillgängliga familjepaketet “Ledger Family Pack X”.

Tack vare detta kampanjpaket ger Ledger dig 3 Ledger Nano X, som strider mot mer än 10% av priset.


Sammanfattning

Ledger hårdvaruplånböcker liknar en liten USB-pendrive.

De är byggda med material av högsta kvalitet som skyddar enheten från fysiska skador. De har en robust plastinredning omsluten av en roterande metallmantel, som skyddar dem vid fall.

När det gäller användning låter en Ledger-hårdvaruplånbok dig göra mycket mer än att bara lagra din krypto.

Genom att installera Ledger Live, inifrån den här appen, kan ägaren till vilken Ledger-enhet som helst köpa, sälja, byta och satsa kryptovalutor, samt använda DeFi dApps och till och med köpa presentkort av flera märken med krypto via Bitrefill.

Sist men inte minst är Ledger-enheter inte bara utformade för att lagra och hantera kryptovalutor. De kan också användas som enheter för tvåfaktorsautentisering genom FIDO Universal Second Factor (U2F) -standarden.

Detta är inte relaterat till kryptovalutor. Det är en extra funktion för din Ledger-enhet för att säkra onlinekonton.


Ledger Nano S Plus – funktioner

 • Säkert elementchip: ST31
 • Endast  trådbunden anslutning
 • USB-C till USB-A-kabel
 •  Förvaringsutrymme: 1,8 Mb
 •  Skärmstorlek: 128×64
 • Funktion för tvåfaktorsautentisering  (U2F)
 • 5 smaker: Mattle Black, BTC Orange, Ice, Deepsea Blue, Mystic White
ledger nano s plus fördelar

Ledger Nano X – funktioner

 • Säkert elementchip: ST33
 • Bluetooth och trådbunden anslutning
 • USB-C till USB-A-kabel
 •  Förvaringsutrymme: 1,8 Mb
 •  Skärmstorlek: 128×64
 • Funktion för tvåfaktorsautentisering  (U2F)
 • 3 smaker: Onyx Black, Blazing Orange, Cosmic Purple
Ledger nano x fördelar

Varför ska du föredra en Ledger hårdvaruplånbok framför andra märken?!

Eftersom Ledger-enheter är bland de bästa hårdvaruplånböckerna, väldesignade, mycket säkra, praktiska och enkla att använda (följ Ledger Nano X-handledningen nedan).