Prisanalys 11/25: BTC, ETH, BNB, XRP, ADA, DOGE, MATIC, DOT, LTC, UNI

FTX:s kollaps var ett hårt slag mot den redan bräckliga stämningen bland kryptovalutainvesterare. Även om en snabb återhämtning är osannolik, säger blockchainanalysföretaget Chainalysis att kryptouniversumet kan komma att gå starkare ur denna kris. Chainalysis forskningsledare Eric Jardine kom fram till den slutsatsen efter att ha jämfört FTX:s fall med Mt. Gox.

Ett annat lugnande uttalande kom från Bloomberg Intelligence analytiker av börshandlade fonder (EFT) James Seyffart, som sade att det fanns en “99,9-procentig chans” att Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) innehade de Bitcoin (BTC) som det hävdade. Han tillade att GBTC var “osannolikt” att likvideras.

Daily cryptocurrency market performance. Källa: Coin360

De senaste dagarnas negativa händelser verkar inte ha skrämt bort de små investerarna som fortsätter att ackumulera. Enligt blockchainanalysföretaget Glassnode steg antalet plånböcker som innehar minst en Bitcoin eller mer kraftigt i november och nådde 950 000.

Kan Bitcoin och altcoins förlänga sin återhämtning på kort sikt? Låt oss studera diagrammen för de tio största kryptovalutorna för att ta reda på det.

BTC/USDT

Bitcoin återhämtade sig från 15 476 dollar den 21 november, vilket indikerar att lägre nivåer lockar till köp av de aggressiva tjurarna. Det relativa styrkeindexet (RSI) har bildat en hausse divergens, vilket tyder på att björnarna kan vara på väg att förlora sitt grepp.

BTC/USDT daily chart. Källa: TradingView

Köpare kommer att försöka pressa priset över den överliggande motståndszonen mellan 20-dagars exponentiellt glidande medelvärde (EMA) på 17 186 dollar och 17 622 dollar. Om de lyckas göra det kan BTC/Tether (USDT)-paret indikera en möjlig trendförändring.

Paret skulle då kunna stiga till 50-dagars simple moving average (SMA) på 18 718 dollar och därefter utmana den psykologiska nivån på 20 000 dollar.

I motsats till detta antagande, om priset vänder ner från den nuvarande nivån eller det överliggande motståndet, kommer det att antyda att björnarna förblir säljare på lättnadsrallyer. Björnarna kommer då återigen att försöka sänka paret under 15 588 dollar och återuppta den nedåtgående trenden. Nästa stöd på nedsidan ligger vid 12 200 dollar.

ETH/USDT

Ether (ETH) återhämtade sig från det starka stödet nära 1 073 dollar den 22 november och bröt över nedåtgående trendlinje den 24 november. Detta tyder på att tjurarna försöker göra comeback.

ETH/USDT daily chart. Källa: TradingView

Paret ETH/USDT kan nästa gång stiga till 20-dagars EMA på 1 248 dollar, vilket är en viktig nivå att hålla utkik efter. Om köparna övervinner denna barriär kan paret försöka ett rally till motståndslinjen i det fallande kanalmönstret.

Å andra sidan, om priset vänder ner från 20-dagars EMA, kommer det att antyda att sentimentet är fortsatt negativt och att handlare säljer på rallyer. Björnarna kommer då att sträva efter att dra priset till stödlinjen i kanalen. Om detta stöd spricker kan paret dyka ner till den kritiska stödzonen mellan 1 000 och 881 dollar.

BNB/USDT

BNB (BNB) bröt under det starka stödet på 258 dollar den 21 november, men detta visade sig vara en björnfälla. Priset vände upp den 22 november och momentumet ökade ytterligare den 23 november. Detta drev priset till det överliggande motståndet vid 300 dollar.

BNB/USDT daily chart. Källa: TradingView

Tjurarna och björnarna bevittnar en hård kamp vid 300 dollar, vilket framgår av Doji-ljusstakmönstret som bildades den 24 och 25 november. Om tjurarna går segrande ur striden kan BNB/USDT-paret klättra till 338 dollar, där björnarna återigen kan sätta upp ett starkt försvar.

Tvärtom, om priset vänder ner från den nuvarande nivån och bryter under de glidande medelvärdena, kommer det att antyda att paret kan förbli intervallbundet mellan 258 och 300 dollar i några dagar till.

XRP/USDT

XRP (XRP) vände upp från 0,34 dollar den 21 november och sköt upp över den symmetriska triangeln och 20-dagars EMA på 0,40 dollar den 24 november. Detta visade att osäkerheten mellan köpare och säljare löstes upp till förmån för tjurarna.

XRP/USDT daily chart. Källa: TradingView

Köparna försöker bygga vidare på fördelen genom att driva priset över det överliggande motståndet vid 0,41 dollar. Om de lyckas kan XRP/USDT-paret ta fart och stiga till 0,50 dollar och sedan till 0,56 dollar.

Däremot har björnarna sannolikt andra planer. De kommer att försöka stoppa återhämtningen vid 0,41 dollar och dra tillbaka priset in i triangeln. Om det händer kan de aggressiva tjurarna komma att fastna och paret kan då störta ner till stödlinjen.

ADA/USDT

Cardano (ADA) befinner sig i en stark nedåtgående trend. Tjurarna köpte dippen under 0,30 dollar den 22 november men kämpar för att driva priset till 20-dagars EMA på 0,33 dollar.

ADA/USDT daily chart. Källa: TradingView

De nedåtgående glidande medelvärdena indikerar att björnarna har övertaget, men RSI bildar en hausse-divergens, vilket tyder på att säljtrycket kan minska. Det första tecknet på styrka kommer att vara ett brott över 20-dagars EMA. ADA/USDT-paret skulle då kunna försöka göra ett rally till 50-dagars SMA på 0,36 dollar och därefter till nedåtgående trendlinje.

Om priset istället vänder ner från den nuvarande nivån eller 20-dagars EMA kan paret förlänga sin nedåtgående trend och sjunka till stödlinjen.

DOGE/USDT

Dogecoin (DOGE) rekylerade från stödet vid 0,07 dollar den 21 november, vilket indikerar att tjurarna försöker etablera en högre låg nivå på denna nivå.

DOGE/USDT daily chart. Källa: (på engelska): TradingView

Avlastningsrallyt har nått 0,09 dollar och tjurarna kommer sannolikt att möta starkt motstånd från björnarna. Om priset vänder ner från den nuvarande nivån kan DOGE/USDT-paret förbli intervallbundet mellan $0,07 och $0,09 under en tid.

Konträrt, om köparna driver priset över det överliggande motståndet, kan det uppåtgående momentumet ta fart och paret kan starta ett rally till 38.2% Fibonacci retracementnivå på 0,10 dollar och sedan till 50% retracementnivån på 0,11 dollar.

MATIC/USDT

Polygon (MATIC) studsade tillbaka från uppåtgående trendlinje den 21 november, men lättnadsrallyt vände ner från de glidande medelvärdena den 24 november. Detta tyder på att björnarna är aktiva på högre nivåer.

MATIC/USDT daily chart. Källa: TradingView

Säljarna kan återigen försöka sänka priset under uppgångslinjen. Om de lyckas med det kan MATIC/USDT-paret sjunka till det viktiga stödet vid 0,69 dollar. Tjurarna väntas kraftfullt försvara denna nivå, för om den spricker kan paret påbörja en ny nedåtgående rörelse och sjunka till $0,52.

Omvänt, om priset vänder uppåt och stiger över de glidande medelvärdena kan den kortsiktiga fördelen tippa över till förmån för tjurarna. Paret skulle då kunna stiga till 0,97 dollar och senare till 1,05 dollar.

Relaterat: Kommer Bitcoin att nå 110 000 dollar år 2023? 3 anledningar till att vara bullish på BTC nu

DOT/USDT

Polkadots (DOT) rekyl från 5 dollar möter motstånd nära 20-dagars EMA på 5,69 dollar. Detta tyder på att björnarna fortsätter att betrakta uppgångarna som en försäljningsmöjlighet.

DOT/USDT daily chart. Källa: TradingView

Om priset vänder ner från denna nivå kommer björnarna att försöka dra DOT/USDT-paret till det avgörande stödet vid 5 dollar. Ett brott och en stängning under denna nivå kommer att indikera ett återupptagande av den nedåtgående trenden. Paret kan då sjunka till 4,32 dollar.

För att ogiltigförklara denna negativa syn måste tjurarna driva och upprätthålla priset över de glidande medelvärdena. Om de kan lyckas med det kommer det att antyda att den nedåtgående trenden kan vara på väg att avslutas. Paret skulle då kunna rulla upp till 7,43 dollar.

LTC/USDT

Litecoin (LTC) steg och stängde över det överliggande motståndet på 75 dollar den 23 november, men tjurarna kunde inte bygga vidare på utbrottet. Björnarna försöker dra tillbaka priset under 75 dollar den 25 november.

LTC/USDT daily chart. Källa: TradingView

Om de lyckas kan paret LTC/USDT sjunka till 20-dagars EMA på 65 dollar. Detta är en viktig nivå att hålla ett öga på eftersom en stark studs från den kommer att antyda en förändring i sentimentet från att sälja på rallies till att köpa på dips. Tjurarna kommer då att sträva efter att pressa priset över 84 dollar och öppna dörrarna för ett möjligt rally till 104 dollar.

Alternativt, om björnarna drar priset under 20-dagars EMA, kommer det att indikera att högre nivåer fortsätter att attrahera säljare. Paret skulle då kunna sjunka till 50-dagars SMA på 58 dollar.

UNI/USDT

Uniswap (UNI) har bildat ett stort symmetriskt triangelmönster, vilket tyder på obeslutsamhet bland tjurar och björnar. Priset återhämtade sig från triangelns stödlinje den 22 november, vilket indikerar köp på lägre nivåer.

UNI/USDT daily chart. Källa: TradingView

Upphämtningsförsöket kan möta motstånd vid de glidande medelvärdena. Om priset vänder ner från det kommer björnarna återigen att försöka sänka UNI/USDT-paret under triangeln. Om det sker kan paret sjunka till 3,33 dollar.

I motsats till detta antagande kan paret klättra till motståndslinjen i triangeln om tjurarna driver priset över de rörliga medelvärdena. Denna nivå kan fungera som ett stort hinder men om tjurarna övervinner den kan paret stiga till 8 dollar och därefter försöka ett rally till 10 dollar.

De åsikter och åsikter som uttrycks här är enbart författarens och återspeglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Cointelegraph. Varje investering och handelsrörelse är förenad med risk. Du bör genomföra din egen forskning när du fattar ett beslut.

Marknadsdata tillhandahålls av HitBTC-börsen.