Prisanalys 11/28: SPX, DXY, BTC, ETH, BNB, XRP, ADA, DOGE, MATIC, DOT

Kina har sett en ökning av antalet Covid-fall, vilket har lett till strikta restriktioner för avspärrningar i flera delar av landet. Detta utlöste omfattande protester i Kina och har möjligen dragit ner de globala aktiemarknaderna. 

Inom oron i Kina är kryptovalutamarknaderna, som redan befinner sig i ett björngrepp, i uppförsbacke efter den konkursansökan enligt kapitel 11 som BlockFi och dess dotterbolag har lämnat in. Bitcoin (BTC) har sjunkit med 21 % i november och är på väg mot sin sämsta novemberprestanda sedan 2018.

Daglig utveckling av kryptovalutamarknaden. Källa: Coin360

Den kraftiga nedgången i Bitcoins pris har drastiskt minskat antalet plånböcker som innehar Bitcoin till ett värde av mer än 1 miljon dollar. Det fanns 112 898 miljonärs plånböcker den 8 november 2021, men data från Glassnode visar att från och med den 25 november kan endast 23 245 plånböcker skryta med ett Bitcoin-saldo värt 1 miljon dollar eller mer.

Kan svagheten i S&P 500-indexet (SPX) dra Bitcoin under 16 000 dollar? Låt oss studera diagrammen för att ta reda på det.

SPX

Rapporteringen i S&P 500-indexet har stigit nära den nedåtgående trendlinjen. Björnarna kommer sannolikt att försvara denna nivå som de hade gjort vid två tidigare tillfällen.

SPX daily chart. Källa: TradingView

Säljarna måste sänka priset under det 20-dagars exponentiella glidande medelvärdet (3 922) för att tippa den kortsiktiga fördelen till deras fördel. Efter det kan indexet sjunka till det 50-dagars enkla glidande medelvärdet (3 794) och senare till 3 700.

Konträrt, om priset vänder ner från den nuvarande nivån eller det överliggande motståndet men studsar av det 20-dagars EMA, kommer det att föreslå att handlare fortsätter att köpa på dips. Det skulle kunna förbättra utsikterna för ett brott över nedgångslinjen. Om det sker kan indexet stiga till 4 300. En sådan rörelse kommer att antyda att den nedåtgående trenden har upphört.

DXY

Det amerikanska dollarindexet (DXY) vände ned från 108 den 21 november, vilket indikerar att sentimentet har blivit björnaktigt och att handlarna kan använda uppgångarna för att lätta långa positioner och etablera korta positioner.

DXY daily chart. Källa: TradingView

Den nedåtgående 20-dagars EMA (108) och det relativa styrkeindexet (RSI) i det negativa området indikerar att björnarna har befälet. Om björnarna lyckas dra priset under 105 kan försäljningen intensifieras och indexet kan sjunka till 103,50 och sedan 102.

Om å andra sidan, om återhämtningen från 105 dollar håller i sig, kan återhämtningen nå 20-dagars EMA. Om lättnadsrallyt återigen möter avslag på denna nivå ökar sannolikheten för ett brott under 105.

På uppsidan måste köparna genomborra motståndet vid 108 för att signalera en stark comeback. Indexet skulle då kunna stiga till uppåtgående trendlinje där det kan möta hårt motstånd från björnarna.

BTC/USDT

Bitcoins lättnadsrally kunde inte ens nå 20-dagars EMA (16 972 dollar), vilket indikerar att handlare är tveksamma till att köpa på högre nivåer. Säljarna kommer nu att försöka dra priset till det avgörande stödet vid 15 476 dollar.

BTC/USDT daily chart. Källa: TradingView

BTC/USDT-paret bildar ett nedåtgående triangelmönster, som kommer att slutföras vid ett brott och stängning under 15 476 dollar. Denna negativa uppställning har ett mål vid 13 330 dollar.

De nedåtgående glidande medelvärdena indikerar fördel för björnarna, men den bulliska divergensen på RSI tyder på att det björnmässiga momentumet kan vara på väg att försvagas.

Om priset vänder uppåt och bryter ovanför den nedåtgående trendenslinjen kan det ogiltigförklara den negativa uppställningen. Det skulle kunna öppna dörrarna för ett möjligt rally till det överliggande motståndet vid 17 622 dollar. Köparna måste sparka priset över denna nivå för att indikera att den nedåtgående trenden kan vara på väg att ta slut.

ETH/USDT

Ether (ETH) nådde 20-dagars EMA (1 233 dollar) den 26 november men tjurarna kunde inte driva priset över den. Detta tyder på att björnarna fortsätter att försvara 20-dagars EMA kraftfullt.

ETH/USDT daily chart. Källa: TradingView

Säljarna kan försöka dra priset till stödlinjen i det fallande kanalmönstret, som ligger nära den psykologiskt kritiska nivån 1 000 dollar.

Köparna kommer troligen att försvara denna nivå med all sin kraft, men de måste ta sig över det överliggande hindret vid 20-dagars EMA för att påbörja en uthållig återhämtning. ETH/USDT-paret kan då stiga till 50-dagars SMA (1 337 dollar) och därefter till motståndslinjen.

På nedsidan kan ett brott och en stängning under kanalen påskynda försäljningen och sänka paret till junilägsta vid 881 dollar.

BNB/USDT

BNB:s (BNB) återhämtning vände ner från 318 dollar den 26 november och störtade tillbaka under utbrottsnivån på 300 dollar den 28 november.

BNB/USDT daily chart. Källa: TradingView

Björnarna kommer att försöka befästa sin position genom att dra priset under de glidande medelvärdena. Om de lyckas kommer det att antyda att brottet över 300 dollar kan ha varit en tjurfälla. BNB/USDT-paret kan då sjunka till 275 dollar och senare till 258 dollar.

Om priset vänder upp från de glidande medelvärdena kommer det att tyda på att lägre nivåer lockar köpare. Paret kan då återigen stiga till 318 dollar. Om tjurarna driver priset över detta motstånd kan paret återhämta sig till $338.

XRP/USDT

XRP (XRP) steg över det överliggande motståndet på $0,41 den 25 november, men tjurarna kunde inte upprätthålla de högre nivåerna, vilket syns på den långa veken på dagens ljusstake.

XRP/USDT daily chart. Källa: Detta kan ha lockat till sig försäljning från björnarna som drog priset under 20-dagars EMA (0,39 dollar) den 28 november. Priset har dykt ner till utbrottsnivån från den symmetriska triangeln.

Detta är en viktig nivå att hålla ett öga på eftersom ett brott under den kommer att antyda att XRP/USDT-paret kan förlänga sin vistelse inom intervallet 0,30-0,41 dollar i några dagar till. Det utplattade 20-dagars EMA och RSI nära 45 antyder att det uppåtgående momentumet har försvagats på kort sikt.

Köparna kommer att behöva pressa och upprätthålla priset över 0,41 dollar för att signalera början på en ny uppgång.

ADA/USDT

Cardanos (ADA) lättnadsrally kunde inte ens nå 20-dagars EMA ($0,33), vilket tyder på bristande efterfrågan på högre nivåer.

ADA/USDT daily chart. Källa: TradingView

Björnarna kommer att försöka bygga vidare på sin fördel och återuppta nedåttrenden genom att dra ADA/USDT-paret under stödet nära $0,30. Om de gör det kan paret sjunka till stödlinjen där köparna kan träda in och stoppa nedgången.

Denna bearish view kan ogiltigförklaras på kort sikt om priset studsar tillbaka från stödet nära $0,30 och stiger över 20-dagars EMA. Paret skulle då kunna försöka göra ett rally till nedåtgående trendlinje, vilket indikerar att björnarna kan vara på väg att förlora sitt grepp.

Relaterat: Ny BTC-miner kapitulation? 5 saker att veta i Bitcoin den här veckan

DOGE/USDT

Dogecoin (DOGE) steg kraftigt över den psykologiska nivån 0,10 dollar den 27 november men tjurarna kunde inte upprätthålla de högre nivåerna. Vinstbokning drog priset tillbaka in i intervallet den 28 november.

DOGE/USDT daily chart. Källa: TradingView

20-dagars EMA (0,09 dollar) lutar gradvis uppåt och RSI är i det positiva området, vilket indikerar att köparna har ett litet övertag. Om priset fjädrar upp från 20-dagars EMA kommer tjurarna att försöka återuppta uppgången genom att driva DOGE/USDT-paret över 0,11 dollar. Om de lyckas med det kan rallyt nå 61,8 % Fibonacci retracementnivån på 0,12 dollar.

Om priset tvärtom vänder nedåt och bryter under de glidande medelvärdena kommer det att tyda på att brottet över intervallet kan ha varit en tjurfälla. Paret kan då falla till stödet vid 0,07 dollar.

MATIC/USDT

Köpare kämpar för att driva Polygon (MATIC) över 20-dagars EMA (0,88 dollar). Detta tyder på att björnarna ser lättnadssammandragningarna som en försäljningsmöjlighet.

MATIC/USDT daily chart. Källa: TradingView

Paret MATIC/USDT kan återigen falla till uppåtgående trendlinje. Denna nivå har fungerat som ett starkt stöd vid fyra tidigare tillfällen, därför kommer tjurarna återigen att försöka försvara den aggressivt. Om priset studsar från upptrendlinjen kan paret stiga till 50-dagars SMA (0,90 dollar).

Ett brott över denna nivå kommer att antyda att tjurarna är på väg att göra comeback. Paret skulle då kunna stiga till 0,97 dollar. Om priset tvärtom bryter under uppåtgående trendlinjen kan paret sjunka till det viktiga stödet vid 0,69 dollar.

DOT/USDT

Polkadot (DOT) befinner sig i en stark nedåtgående trend. Tjurarnas försök att starta en återhämtning misslyckades vid 5,53 dollar den 24 november. Detta tyder på att stämningen är fortsatt negativ och att handlare säljer vid uppgångar.

DOT/USDT daily chart. Källa: TradingView

Björnarna har dragit priset nära det avgörande stödet vid 5 dollar. Detta är en viktig nivå för tjurarna att försvara, för om de misslyckas med det kan paret DOT/USDT återuppta nedgången. Paret skulle då kunna sjunka till 4,06 dollar.

Alternativt, om priset vänder upp från den nuvarande nivån eller studsar tillbaka från 5 dollar, kommer det att antyda efterfrågan på lägre nivåer. Köparna kommer återigen att försöka pressa priset över 20-dagars EMA ($5,57) och förlänga lättnadsrallyt. Paret kan då stiga till $6,50.

De åsikter, tankar och åsikter som uttrycks här är författarnas ensamma och återspeglar eller representerar inte nödvändigtvis Cointelegraphs åsikter och synpunkter.

Denna artikel innehåller inte investeringsråd eller rekommendationer. Varje investering och handelsrörelse är förenad med risker och läsarna bör genomföra sin egen forskning när de fattar ett beslut.