Trezor Hårdvaruplånbok – Model T eller Model One

Trezor Model T är den nya, förbättrade hårdvaruplånboken från SatoshiLabs, och den representerar en nyckelprodukt i andra generationens Bitcoin-hårdvarulagringsenheter. Medan Trezor Model T kommer in till ett högre pris än Trezor One, kommer den också packad med avancerade funktioner som inte finns i första generationens hårdvaruplånböcker. Så är Trezor Model T värt de extra kostnaderna? Låt oss titta närmare på Trezor One vs Model T.


Trezor One vs Trezor Modell T Jämfört

Trezor One

 • Överkomligt pris
 • Enkel att använda
 • Stöder över 1000 mynt och tokens
 • Pålitligt varumärke
 • Kostnad $ 59 – $ 69
 • Kryptovalutor 1 000+
 • Plattformar som stöds Windows, MacOS, Android, iOS
Trezor_Model_One_Black_front bonus cashback

Trezor Model T

 • Kryptovalutaplånbok i toppklass med imponerande pekskärm
 • Kompatibel med ett antal mjukvaruplånböcker
 • Lagra kryptovaluta, lösenord och andra nycklar med lätthet
 • Utmärkt kundsupport
 • Kostnad $ 215
 • Kryptovalutor 1 000+
 • Plattformar som stöds Windows, MacOS, Linux
Trezor_Model_T_front bonus

Trezor One Översikt

Trezor One har en speciell plats i  Bitcoin-hårdvaruplånböckernas historia. Detta beror på det faktum att det var den första hårdvaruplånboken som någonsin släpptes tillbaka 2014. Den här enheten levereras med alla grundläggande funktioner som behövs för att hålla dina privata nycklar skyddade från onda aktörer. SatoshiLabs har fortsatt att förnya sig men det finns många goda skäl till att människor fortfarande köper den här enheten för att lagra sina kryptovalutainnehav till denna dag.

Fördelar

 • Enkelt och lätt att använda
 • Stöder mer än 1 000 kryptotillgångar
 • Inbyggd programvara med öppen källkod

Nackdelar

 • Saknade funktioner som finns i den senaste generationen hårdvaruplånböcker
 • Saknar en hållbar känsla och har en liten skärm

Trezor Model T Översikt

Trezor Model T använder de bästa funktionerna i Trezor One som grund och bygger på den tidiga hårdvaruplånboken. Ur ett hårdvaruperspektiv är den mest märkbara skillnaden mellan dessa två enheter införandet av en större pekskärm. Detta möjliggör en mycket bättre användarupplevelse när du interagerar med hårdvaruenheten och erbjuder ett mycket övertygande argument i Trezor Model T vs. Trezor One-debatten.

Fördelar

 • Pekskärm ger en ny nivå av användbarhet till hårdvaruplånboksutrymmet
 • Användare kan ange en fullständig lösenfras direkt på enheten
 • Erbjuder allt som kommer med Trezor One och mer
 • Inkluderar stöd för mer än 1 000 kryptotillgångar

Nackdelar

 • Mer än dubbelt så dyrt som Trezor One
 • Saknar en hållbar känsla

Trezor One vs. Trezor Model T i korthet

trezor one eller trezor T (1)

Nybörjarvänlighet

När det gäller huruvida en Bitcoin-hårdvaruplånbok är ett vänligt alternativ för nybörjare är det viktigaste att tänka på hur användaren faktiskt kommer att interagera med enheten. Trezor One saknar pekskärm, medan Trezor Model T har en inbyggd. Införandet av en pekskärm har gjort det mycket lättare att bygga en användarupplevelse som är lätt för alla att förstå.

Trezor One är för dem som föredrar färre alternativ och därmed enkelhet. Denna enhet är perfekt för en teknisk användare som föredrar en praktisk upplevelse. Det finns bara ett par knappar som kan vara knepiga för vissa människor. Trezor One är också billigare än Model T, vilket gör den tilltalande för dem som vill doppa tårna i kryptovaluta.

Model T är en fantastisk uppgradering till Trezor One på nästan alla sätt. Den här enheten är mycket mer användarvänlig, eftersom den har en pekskärm som låser upp en bredare uppsättning funktioner. Den extra fördelen är att allt kan hanteras direkt på enheten, det finns inget behov av att ställa in Trezor med din telefon eller bärbara dator. Av dessa skäl är Model T väl lämpad för nybörjaren.

Förtroende och säkerhet

Det är stor skillnad när det gäller säkerhet när det gäller Trezor One vs Model T. En av de viktigaste aspekterna av kryptovalutasäkerhet är var dina nycklar genereras och förvaras. Trezor One måste interageras med på din telefon eller skrivbord. Denna interaktion introducerar en sårbarhet i systemet. Om du öppnar eller ställer in dina pengar via en infekterad telefon finns det en chans att din enhet också kan äventyras.

Model T har allt du behöver för att hantera din kryptovaluta på själva enheten. Detta förenklar drastiskt saker ur säkerhetsperspektivet. Att hantera dina pengar blir en mycket enklare och roligare upplevelse med den fullt utrustade och helt säkra Model T.

Hårdvara

Tillägget av en pekskärm är inte den enda skillnaden att notera när det gäller Trezor Model T. Denna nyare enhet har också stöd för en micro SD-kortplats och innehåller en snabbare processor. Dessutom kan enheten anslutas till smartphones och bärbara datorer via en USB-C-kontakt.

Anledningen till införandet av en microSD-kortplats är för krypteringsändamål. Användare kan kryptera filer som lagras på microSD-kortet med nycklarna på Trezor-enheten. Det betyder att ingen kan komma åt filerna på microSD-kortet om de inte har hårdvaruplånboken och känner till den tillhörande PIN-koden.

Installations- och installationsprocess

Installationsprocessen för både Trezor One och Trezor Model T kan båda ses som användarvänliga. I verkligheten är det svårt för Trezor One att konkurrera med det faktum att Trezor Model T har en medföljande pekskärm. Detta påskyndar installationsprocessen ganska enormt och gör allt mycket enklare för dem som är nya i kryptovalutautrymmet. Du kan krita upp den här för ytterligare en vinst för den högre modellen i Trezor One vs Model T-debatten.

Båda dessa enheter använder samma Trezor-plånboksprogramvara som standard, även om en mängd andra plånböcker också kan användas för att säkert lagra privata nycklar för kryptovaluta med dessa enheter. Den enda verkliga skillnaden kommer att vara att det är mycket lättare att ställa in allt när du har en pekskärm att arbeta med snarare än ett par knappar.

Tillgängliga kryptovalutor

Medan de flesta av de underliggande funktionerna som finns med dessa två Trezor-enheter är ganska lika, har Trezor Model T stöd för ett större utbud av kryptotillgångar. Vissa ganska populära kryptotillgångar, som Ripple och Monero, kan fortfarande inte lagras på en Trezor One. Trezor Model T har dock lagt till stöd för dessa alternativa erbjudanden.

Mängden tillgångar du kan lagra med Trezor One är mindre än Model T. Även om det inkluderar majoriteten av de mest populära tillgångarna som bitcoin och ethereum. Model T innehåller en mängd populära kryptovalutor som Trezor One inte gör, Ripple, Monero, EOS, Tezos och Cardano. Återigen är detta en betydande vinst för den dyrare plånboken i Trezor Model T vs Trezor One showdown.

App-kompatibilitet

Även om Trezor One inte innehåller inbyggt stöd för USB-C-anslutningar, kan båda dessa enheter anslutas till smartphones. Med detta sagt betyder bristen på Bluetooth-stöd som finns i båda dessa enheter att det fortfarande är en något besvärlig aktivitet att bära en extra sladd med dig vart du än går bara så att du kan spendera lite kryptovaluta från din mobila enhet.

Förutom stöd för Android- och iOS-kryptovalutaplånböcker kan dessa Trezor-enheter också anslutas till din hemdator eller bärbara dator som kör alla operativsystem. Det finns också ett stort antal kryptovalutaplånböcker från tredje part som stöder båda dessa enheter.

Detta är i huvudsak en tvätt när du jämför Trezor One vs Trezor T.


Utmärkande funktioner

Trezor One innehåller egentligen inga utmärkande funktioner, eftersom det är en första generationens hårdvaruplånbok som först släpptes hela vägen tillbaka 2014. Pekskärmen som finns på Trezor Model T är dock en ganska stor sak ur ett användbarhets- och säkerhetsperspektiv.

Pekskärmen gör det inte bara lättare att använda hårdvaruenheten som en funktionell plånbok, den ökar också säkerhetsnivån som användaren åtnjuter på grund av att det finns mindre beroende av den internetanslutna enheten som hårdvaruplånboken är ansluten till via USB.


Sammanfattning

Att välja mellan Trezor Model T vs One kommer i princip att bero på hur mycket pengar någon är villig att spendera på en hårdvarubaserad plånbokslösning. Trezor One kan definitivt få jobbet gjort för alla som vill lagra sina kryptovalutainnehav på ett säkert sätt; det finns dock definitivt fördelar med att besluta att uppgradera till Trezor Model T.

Även om Trezor Model T är nästan tre gånger så dyr som Trezor One, gör Model T: s inkludering av en pekskärm det värt den extra kostnaden för dem som har råd med det. Pekskärmens extra användbarhet och säkerhetsfördelar kommer att vara av enormt värde för dem som har råd med Model T.