Få 100 kr bonus när du öppnar konto hos BlockFi


Kriterier för bonus

 1. Klicka på länken ovanför och skapa ett konto.
 2. Gör en insättning på minst 100$ och ditt kryptokontosaldo ska vara på minst $ 100 i 30 dagar.
 3. Du får bonus automatiskt från BlockFi.

Detta erbjudande kan förändras om vårt samarbete med BlockFi ändras.


BlockFi Recension

Denna kryptovalutaplattform passar bra för Investerare som vill lägga till några toppkryptos i sin portfölj, använda sin krypto som säkerhet för ett lån eller använda deras krypto debitkort.

BlockFi är en kryptobörs där du kan köpa Bitcoin (BTC) och andra digitala valutor. De har också ett kryptokreditkort och kryptostödda lån tillgängliga, så det finns en mängd olika tjänster på denna plattform. De är alltså bra för handel med de stora valutorna och lån mot din kryptovaluta, men dess urvals- och handelsfunktioner saknas dock jämfört med andra börser.

Fördelar

 • Användarvänlig kryptohandel
 • Belöningar på kreditkort
 • Kryptobaserade lån
 • USA-baserad och reglerad

Nackdelar

 • Uttagsavgifter
 • Begränsat urval av kryptovalutor
 • Inga uttag på vissa kryptovalutor

De bästa förmånerna

Användarvänlig kryptohandel

BlockFi har ett enkelt gränssnitt som gör det enkelt att köpa och sälja krypto. Om du vill automatisera dina investeringar kan du ställa in återkommande affärer dagligen, veckovis eller månadsvis. Detta är användbart om du fördrar att snitta in dig (DCA), vilket är ett bra sätt att hantera risk när du investerar i krypto.

Belöningar kreditkort

Om du vill tjäna kryptobelöningar vid varje köp var BlockFi en av de första plattformarna som lanserade sitt eget kryptokreditkort. BlockFi Rewards Visa® Signature Credit Card tjänar upp till 2% tillbaka i den kryptovaluta du väljer och tar inte ut någon årlig avgift. Ansökningar om detta kort är öppna för BlockFi-klienter.

RELATERAT: Bästa kryptokreditkort

Kryptobaserade lån

BlockFi låter dig låna pengar i amerikanska dollar mot dina kryptotillgångar med räntor så låga som 4,5%. Du kan få pengar samma arbetsdag och betala av lånet så tidigt du vill utan förskottsbetalning. Följande typer av kryptovaluta kan användas som lånesäkerhet:

Ett krypto-backat lån har fördelar jämfört med att sälja dina innehav. Att låna istället för att sälja innebär att du inte behöver redovisa kapitalvinster, vilket kan spara pengar i skatt. Du får också behålla din krypto.

Tänk på att det finns risker med att låna mot din krypto. Om kryptopriserna sjunker till den grad att din säkerhet inte längre räcker för att stödja ditt lån måste du sätta in mer krypto. Annars kan BlockFi sälja din kryptosäkerhet.

LÄS MER: Kryptolån

Tjäna ränta på din krypto (inte tillgängligt i USA)

En av de mest populära förmånerna med denna kryptoplattform är dess BlockFi-räntekonton. Kontoinnehavare kan tjäna ränta på någon av de kryptovalutor som BlockFi erbjuder automatiskt, utan krav på minsta saldo.

Tyvärr är BlockFi-räntekonton inte längre tillgängliga för amerikanska investerare på grund av en order från SEC. De är fortfarande ett alternativ för användare utanför USA.

Vad kan förbättras

Uttagsavgifter

Den mest frustrerande nackdelen med BlockFi är att de tar ut kryptouttagsavgifter. Avgiftsbeloppen varierar beroende på kryptovaluta, och vissa kan vara på den höga sidan. Till exempel har uttag av stablecoins i amerikanska dollar en avgift på $ 25. Vid mindre uttag skulle avgifter äta upp en stor del av din krypto.

Vissa kryptobörser tar på sig uttagsavgifter, så BlockFi är inte ensam här. Men det finns också kvalitetsbörser som inte tar ut detta och bara kräver att du betalar nätverksavgifterna.

Begränsat urval av kryptovalutor

BlockFi har över ett dussin kryptovalutor (+40) tillgängliga för handel. Även om detta inte är dåligt finns det kryptobörser som erbjuder en hel del mer. Det är också värt att nämna att flera av kryptovalutorna på BlockFi är stablecoins i amerikanska dollar. Eftersom dessa är utformade för att upprätthålla ett värde av $ 1, tjänar de alla i princip samma syfte.

Om du bara vill köpa ett par av de största kryptovalutorna kan du göra det på BlockFi. Men om du vill ha tillgång till en mängd olika digitala tillgångar har du det bättre med en annan plattform såsom Binance.

Inga uttag på vissa kryptovalutor

BlockFi tillåter inte uttag på tre av de kryptovalutor som det erbjuder:

Att inte kunna ta ut din krypto är problematiskt. Vissa investerare föredrar att lagra krypto i sina egna kryptoplånböcker för ökad säkerhet istället för att lämna den på en plattform som BlockFi. Även om du inte planerar att göra det finns det ingen anledning till att du inte ska kunna ta ut din egen krypto.

Alltså behöver du växla dina tillgångar till de tillgångar som går att göra uttag med.


Alternativ att överväga

Om du vill tjäna ränta på krypto: Gemini betalar ränta på dussintals kryptovalutor genom sitt Gemini Earn-program. Det är bara en av många användbara funktioner på denna högt rankade kryptobörs, som också erbjuder en avancerad utbildningsplattform och något av det bästa utbildningsinnehållet vi har stött på.

Om du vill investera i krypto och aktier på en plattform: IC Markets är en populär handelsplattforms som erbjuder hävstång upp till 1:300, och som låter dig handla alla dina innehav på ett ställe. Det erbjuder kryptovaluta aktiehandel, index, futures, råvaror och mera med CFD handel.


 Hur BlockFi fungerar

BlockFi är en webbplattform och mobilapp där du kan köpa, sälja och handla kryptovalutor. Du kan finansiera ditt BlockFi-konto med en ACH-överföring från ett bankkonto, en banköverföring eller en kryptovalutainsättning.

Förutom kryptovalutahandel erbjuder BlockFi alltså:

 • Kryptolagring via en plånbokstjänst
 • Kryptobaserade lån
 • Ett krypto kreditkort

BlockFi har också räntebärande konton för alla kryptovalutor som den erbjuder. Detta intresseprogram är för närvarande endast tillgängligt för kunder utanför USA.


Översikt över avgifter

BlockFi tar inte ut provisioner på kryptohandel. Istället tar den ut en marginal i förhållande till tillgångens pris. Marginalen är i genomsnitt cirka 1%, men kan vara högre om likviditeten är låg på den kryptovalutan.

Uttagsavgifter

BlockFi tar ut avgifter på uttag gjorda i kryptovaluta eller via banköverföring. Det tar inte ut avgifter på uttag som görs genom ACH-överföring till ditt bankkonto.

Här är BlockFis uttagsavgifter:

KRYPTOVALUTAUTTAGSAVGIFT
Bitcoin (BTC)0,00025 BTC
Ethereum (ETH)0,0135 ETH
CHAINLINK (LINK)2 LINK
Litecoin (LTC)0,001 LTC
Stabila mynt i amerikanska dollar (GUSD, USDC, BUSD, PAX, DAI, USDT)$25
PAX Guld (PAXG)0,035 PAXG
Uniswap (UNI)2.5 UNI
Basic attention token (BAT)60 bat
Banköverföring$ 20 (inhemsk), $ 30 (internationell)

 Låneräntor och avgifter

BlockFi tar ut en låneavgift på 2% på alla kryptobaserade lån. Räntan varierar från 4, 50% till 9, 75%. Det är baserat på belåningsgraden (LTV), vilket är lånets värde dividerat med mängden säkerhet som tillhandahålls. Låntagare som ger mer säkerhet betalar lägre räntor.

Här är BlockFis räntor och motsvarande belåningsgrad:

BELÅNINGSGRADRÄNTESATS
20%4.50%
35%7.90%
50%9.75%

Är din kryptovaluta säker med BlockFi?

BlockFi har höga säkerhetsstandarder, men det faktum att det erbjuder kryptostödda lån är en risk under perioder med marknadsvolatilitet. För att utvärdera hur säkert BlockFi är tittar vi först på dess säkerhetsfunktioner och sedan de potentiella riskerna med dess utlåningsprogram.

När det gäller säkerhet liknar BlockFis skydd andra toppbörser. De erbjuder tvåfaktorautentisering (2FA), vilket kräver två former av autentisering för att komma åt ett konto. De erbjuder också en funktion som de kallar allowlisting (även ofta kallad vitlistning), där du kan begränsa uttag till kända adresser som du har lagt på din tillåtna lista.

BlockFi lagrar inte kryptotillgångar. De samarbetar med andra börser för detta, med Gemini som dess primära förvaltare. Gemini håller de flesta krypto i kylförvaring (cold storage i privata plånböcker), vilket innebär att den lagras offline och har försäkring för att täcka krypto som den lagrar online.

En av de största farorna för BlockFi är att den accepterar kryptovaluta som säkerhet för kontantlån. Dessa har normalt en belåningsgrad på 50% eller mindre, vilket innebär att säkerheten är värd minst dubbelt så mycket som lånet. Och om värdet på säkerheten sjunker måste låntagaren lägga till mer, eller BlockFi kan likvidera din position.

Trots dessa skyddsåtgärder förlorade BlockFi cirka 80 miljoner dollar 2022 när en av dess stora kunder, Three Arrows Capital (3AC), misslyckades med att öka sin lånesäkerhet. På grund av det och en björnmarknad stod BlockFi inför finansiell instabilitet och var tvungen att underteckna ett avtal med FTX-börsen. FTX gick med på att förlänga BlockFi en kredit på 400 miljoner dollar och har också möjlighet att köpa BlockFi som en del av avtalet.


BlockFi är rätt för dig om:

 • Du vill investera i några av de större kryptovalutorna.
 • Du vill göra automatiska köp enkelt.
 • Du behöver ett lån och vill låna mot din kryptovaluta.
 • Du vill tjäna ränta på dina innehav.
 • Du vill använda deras krypto kreditkort.