Amerikansk senator uppmanar SEC:s Gensler att svara för “regleringsmisslyckanden”

Minnesota senator Tom Emmer har smällt till USA:s Securities Exchange Commission (SEC) ordförande Gary Gensler för hans bristfälliga “kryptoinformationsinsatser” och insisterade på att Gensler borde framträda inför kongressen för att förklara kostnaderna för sina “regleringsmisslyckanden”.”

Emmers kommentarer kom från en tweet den 10 december till hans 67 500 Twitterföljare, där han hänvisade till ett brev från blockchain Caucus, som han var medförfattare till, till SEC:s ordförande den 16 mars.

Emmer sade att “vi nu vet att Genslers informationsinsamling om krypto var ineffektiv” och hänvisade till kollapsen av Terra-ekosystemet och de konkursmässiga kryptoplattformarna Celsius, Voyager och FTX.

“[Gensler] måste vittna inför kongressen och svara på frågor om kostnaderna för hans regleringsmisslyckanden”, tillade senatorn.

Han påpekade att Gensler inte har framträtt inför representanthusets utskott för finansiella tjänster sedan oktober. 5. 2021 vilket lämnade kryptomedia att fylla tomrummet för SEC:s utredningsmisslyckanden enligt Emmer.

Författarna till brevet från Blockchain Caucus i mars konstaterade att SEC:s ansträngningar för att få fram information från kryptoföretag inte var “riktade, avsiktliga eller tydliga” utan snarare “slumpmässiga och ofokuserade”.”

Emmer hävdade att Genslers svar – som kom två månader senare – undvek flera frågor som frågade efter de metoder och processer som SEC skulle anta för att tillhandahålla tillsyn över branschen för digitala tillgångar.

“Istället beslutade Gensler att förklara för kongressen vilka roller SEC:s Enforcement and Examination Divisions har”, konstaterade Emmer.

Emmer har tidigare uttryckt kritik mot finansinspektionens kryptotillsynsstrategi.

“Kongressen bör inte behöva få veta detaljerna om SEC:s tillsynsagenda genom planterade historier i progressiva publikationer”, konstaterade han den 26 november.

Relaterat: Republikansk lagstiftare hävdar att SEC:s ordförande samordnade med FTX “för att få regleringsmonopol”

För några dagar sedan, den 11 november, hade SEC:s ordförande en överenskommelse med FTX. 23 twittrade Emmer att Gary Genslers brist på ledarskap var en bidragande orsak till FTX:s katastrofala kollaps som trädde i kraft i början av november.

En stor del av Genslers och SEC:s ansträngningar under de senaste åren var inriktade på att avgöra om kryptovalutor faller inom definitionen av Howey-testet och därmed är föremål för amerikanska. värdepapperslagar, framför allt det pågående Ripple-fallet med dess XRP (XRP)-token

Emmer har länge varit en förespråkare av kryptovalutor som en finansiell tillgång så långt tillbaka som till 2020 och har en åsikt om att den amerikanska regeringen bör röja vägen för att se till att den inte kväver innovationen inom kryptoindustrin.