Goldman Sachs köper kryptoföretag, FTX-nyheter, 3AC- och Celsius-uppdateringar: Hodler’s Digest Dec. 4-10

Top Stories This Week

7 grupptalan har hittills lämnats in mot SBF, visar uppgifter

Förre FTX-vd:n Sam Bankman-Fried har nämnts i sju grupptalan som lämnats in sedan hans kryptoimperium föll. Dessa stämningar är dock skilda från de många undersökningar och utredningar som undersöker kryptobörsen och dess grundare, inklusive en rapporterad undersökning av marknadsmanipulation av federala åklagare. En annan rubrik visar att USA:s representanthus har uppmanat SBF att tala vid en utfrågning den 13 december. Mitt i utredningar av lagstiftare och en flodvåg av civilrättsliga tvister anlitade SBF den före detta federala åklagaren Mark Cohen för att agera som sin försvarsadvokat. Ett team av finansiella kriminaltekniska utredare anlitades också av FTX:s nya ledning för att spåra upp de miljarder dollar som saknas i kundernas krypto.

3AC utfärdar stämningsansökningar när tvisten växer om påståenden om Terraforms dumpning

En order undertecknad av en federal domare som övervakar konkursförfarandet för Three Arrows Capital har godkänt stämningsansökningar för företagets tidigare ledning, inklusive medgrundarna Su Zhu och Kyle Davies. Enligt de godkända stämningsansökningarna måste Zhu och Davies överlämna all “registrerad information, inklusive böcker, dokument, register och papper” med anknytning till företagets ekonomiska angelägenheter eller egendom. Grundarna kommer inte att delges Twitter, vilket tidigare krävdes av rådgivningsfirman och likvidatorn i detta fall, Teneo.

Läs också

Funktioner Är Kina på väg att mjuka upp sin inställning till Bitcoin? En ny fras rör om i kryptovärlden
Funktioner Att bygga upp samhällets motståndskraft mot kriser genom ömsesidig hjälp och Web3

USDC-emittenten Circle avslutar SPAC-fusionen med Concord

Stablecoin-emittenten Circle kommer inte att gå samman med Concord Acquisition (SPAC) på grund av ett ömsesidigt beslut av de två enheterna. Cirkels ursprungliga planer, som presenterades i juli 2021, omfattade en börsnotering via en fusion med Concord. Mellan den tidpunkten och februari 2022 ökade Cirkels värdering från 4,5 miljarder dollar till 9 miljarder dollar. Circle planerar dock fortfarande att gå till börsen någon gång, enligt kommentarer från vd Jeremy Allaire. Företaget hade ett lönsamt tredje kvartal för 2022 i bakgrunden av kryptobjörnmarknaden.

Konkursdomare beordrar att 44 miljoner dollar i krypto ska återlämnas till Celsius kunder

Det konkursade kryptoutlåningsföretaget Celsius har beordrats att ge tillbaka cirka 44 miljoner dollar till kunder som behöll sina digitala tillgångar på plattformens depåer. Den amerikanska konkursdomaren Martin Glenn utfärdade beslutet och uttryckte sin önskan om en snabb lösning för fordringsägarna. Kryptoåterbäringen omfattas av vissa specifikationer och gäller endast tillgångar som aldrig interagerade med Celsius’ Earn-produkt och som stannade kvar på depåkonton.

Goldman Sachs rapporteras vilja köpa kryptoföretag efter FTX-kollapsen

Goldman Sachs vill investera miljoner i kryptoföretag då FTX-kollapsen har påverkat priserna på kryptomarknaden. Mathew McDermott, en chef på Goldman Sachs, sade i en intervju nyligen att storbankerna ser möjligheter som är “prissatta mer förnuftigt” och redan gör due diligence på vissa kryptoföretag. FTX-kollapsen belyste också behovet av mer reglering inom branschen, enligt ledaren.

Vinnare och förlorare

I slutet av veckan ligger Bitcoin (BTC)17 118 dollar, Ether (ETH)1 263 dollar och XRP på 0,38 dollar. Det totala marknadskapitalet ligger på $852,99 miljarder, enligt CoinMarketCap.

Av de 100 största kryptovalutorna är veckans tre största altcoinvinster Axie Infinity (AXS) på 14,67 %, EOS (EOS) på 9,38 % och Trust Wallet Token (TWT)på 7,83 %.

De tre största altcoin-förlorarna för veckan är 1inch Network (1INCH) på -12,41 %, Chiliz (CHZ) på -11,13 % och Helium (HNT)på -10,35 %.

För mer info om kryptopriser, se till att läsa Cointelegraphs marknadsanalys.

Läs också

Funktioner fem år av experimentet “Top 10 Cryptos” och de lärdomar som dragits av detta
Funktioner Nordamerikanska gruvarbetare förbereder sig för att utmana Kinas dominans

Mest minnesvärda citat

“När man tittar på länder som Iran och Nordkorea, har krypto ur ett amerikanskt perspektiv faktiskt varit föremål för omfattande sanktioner.”

Andrew Fierman, chef för sanktionsstrategi på Chainalysis

“Girighet kan inte regleras.”

Jaime Zulueta, privat investerare i krypto

“Jag tror inte att FTX-kollapsen kommer att sprida sig till den reala ekonomin.”

Elvira Sojli, associate professor i finans vid University of New South Wales

“Stabila mynt och CBDC:er kan samexistera på något sätt i framtiden, beroende på hur restriktiva reglerna skulle vara för stabila mynt och hur snabbt CBDC:er antas.”

Gracy Chen, chef för Bitget

“Det är typiskt en självklarhet för Twitter att ha betalningar, både fiat och krypto.”

Elon Musk, vd för Twitter

“Om SEC hade gjort due diligence och grundligt undersökt FTX:s ekonomi hade sannolikheten varit större att avslöja kryptobörsen för vad den verkligen är: ett hus av bilar byggt på monopolpengar tryckta ur tomma intet.”

Ritchie Torres, USA-representant

Veckens förutsägelse 

Bitcoin tar likviditet nära 17 000 dollar när US-dollarn visar svaghet före KPI

Bitcoin handlades i stort sett mellan 16 800 och 17 400 dollar den här veckan, och visade visst stöd kring nivån 16 800 dollar, enligt Cointelegraphs BTC-prisindex.

“Vi är förmodligen på väg in i slutfasen av björnen”, sade den pseudonyma Twitter-kommentatorn Byzantine General den 7 december efter att ha noterat sjunkande handelsvolym för Bitcoin perpetual futures och andra punkter. “Men den sista fasen kan vara ganska lång”, tillade han. Hans tweets i ämnet innehöll medföljande diagram. 

Veckens FUD 

Ryska banken vill förbjuda gruvarbetare att sälja krypto till ryssar

I ytterligare ett bakslag för kryptoindustrin i Ryssland föreslår centralbanken att lokala gruvarbetare förbjuds att sälja mynt till landets befolkning. Nyheten kommer bara några veckor efter att Ryska federationens centralbank stödde idén om att legalisera brytning av kryptovalutor i Ryssland genom ett lagförslag som lades fram i mitten av november 2022. Kryptoförsäljning bör dock endast tillåtas på utländska börser och till personer som inte är bosatta i landet, enligt landets centralbank.

Nigeria förbjuder kontantuttag i bankomater över 225 dollar per vecka för att tvinga fram användning av CBDC

Nigeria har sänkt gränserna för kontantuttag via banker och uttagsautomater i ytterligare ett steg i övergången till digitala penningsystem. Medborgarna kommer endast att kunna ta ut kontanter till ett värde av 225 naira i kontanter varje vecka totalt. Allt som överstiger dessa gränser på bankerna kommer att medföra en avgift. Landet hade tidigare begränsningar när det gäller kontantuttag, men gränsen var 338 dollar per dag och person. Sedan lanseringen av centralbankens digitala valuta 2021 har Nigeria sett en minimal användning av tillgången i landet.

Iran kommer att frysa bankkonton för kvinnor som vägrar att bära hijab

Iraniska tjänstemän planerar att ekonomiskt bestraffa kvinnor som inte bär hijab offentligt. Personer som vägrar att följa två varningar kan få sina bankkonton frysta, sade lagstiftarna den 6 december. Hossein Jalali, medlem av kulturkommissionen i den islamiska rådgivande församlingen, berättade för iranska medier att “ohemula personer” skulle få ett sms-meddelande där de uppmanas att följa lagen, innan de går in i en “varningsfas” och deras bankkonton eventuellt fryses.

Bästa Cointelegraph-funktioner

Decentraliserad identitet: Bevisa att det verkligen är du på 2000-talet

“En NFT av ett diplom i din kryptoplånbok skulle till exempel förvandlas till ett permanent akademiskt intyg.”

Insida av Sydkoreas vilda plan att dominera metaversummet

Sydkoreaner är besatta av teknik. Mer än hälften av befolkningen spelar videospel och kryptoanvändningen är hög – båda dessa är mycket lovande tecken på att dess plan att dominera metaverset kommer att lyckas.

Blockchain är den enda gångbara vägen till integritet och censurmotstånd på 2000-talet

Decentraliserade fildelningstjänster som de stora teknikföretagen inte kan kontrollera är det enda sättet för internetanvändarna att behålla sin frihet under de kommande åren.

Redaktionen

Kryptodeals Magazine skribenter och reportrar har bidragit till den här artikeln.