Grupptalan mot Kim K, Mayweather om EMAX avvisas… för tillfället

En federal domare i Kalifornien har avvisat en grupptalan mot dokusåpastjärnan Kim Kardashian, boxningsmästaren Floyd Mayweather och grundarna av EthereumMax, med motiveringen att inlagorna inte uppfyllde de “förhöjda kraven på åberopande av åberopande av åberopande av åberopande av åberopande av åberopande av åberopande av åberopande av åberopande av åberopande av bedrägeri”.

Domaren har dock lämnat utrymme för kärandena att på nytt lämna in den föreslagna grupptalan om vissa bestämmelser ändras.

I den ursprungliga domstolsinlämningen från den 7 januari som lämnades in av Scott+Scott Attorneys At Law hävdade kärandena att Kardashian, Mayweather och även den före detta NBA-superstjärnan Paul Pierce inte avslöjade att de fick betalt för att marknadsföra EthereumMax (EMAX).

Kärandena hävdade att de marknadsförde det med målet att “artificiellt blåsa upp priset på tokenet” genom att använda “falska eller vilseledande uttalanden”

Kim Kardashian marknadsförde EMAX i ett inlägg på Instagram den 20 juni 2021, medan Floyd Mayweather bar EMAX-logotypen på sina boxningsbyxor i en boxningsmatch mot YouTube-stjärnan Logan Paul samma månad.

Enligt rapporter,  Domare Michael Fitzgerald avvisade stämningen den 7 december med motiveringen att bedrägerianklagelserna saknade grund och att investerare i slutändan också har ansvar för att utföra due diligence på sina investeringar.

“Men även om lagen förvisso sätter gränser för dessa annonsörer, förväntar den sig också att investerare agerar på ett rimligt sätt innan de baserar sina satsningar på tidens tidsanda.”

I sitt avslag erkände domare Fitzgerald dock den makt som kändisar har fått genom ny teknik och plattformar för sociala medier när det gäller att etablera potentiellt bedrägliga marknadsföringssystem.

“Den här åtgärden visar att nästan vem som helst med teknisk kompetens och/eller kontakter kan prägla en ny valuta och skapa sin egen digitala marknad över en natt”, skrev Fitzgerald enligt uppgift i sitt avslag.

Kelebriteter har nu möjlighet att “lätt övertala miljontals okunniga anhängare att köpa ormolja med oöverträffad lätthet och räckvidd”, tillade han.

Relaterat: SafeMoon pump-and-dump stämning riktar sig mot Jake Paul, Soulja Boy och andra

Men trots domare Fitzgeralds avslag är investerarens kamp kanske inte över. Fitzgerald uppgav enligt uppgift att han skulle tillåta kärandena att lämna in stämningen på nytt om investerarens juridiska team ändrade några bestämmelser från den ursprungliga ansökan, där domaren hänvisade till att en bestämmelse enligt Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act (RICO) skulle åberopas.

Kardashian har redan bitit sig fast en gång tidigare på grund av sin marknadsföring av EthereumMax på sitt konto i sociala medier. 

Den 3 oktober nådde Kardashian en uppgörelse på 1,26 miljoner dollar med den amerikanska Securities Exchange Commission (SEC) efter att hon påstås ha underlåtit att redovisa sin 250 000 dollar betalda marknadsföring av EthereumMax.

Mayweathers juridiska team har länge förnekat all anknytning till EthereumMax, med hans advokater som uppger att investerarens inlämning inte “identifierar ett enda uttalande som Mayweather gjort om eMax tokens eller EthereumMax.”