Huobi-anställda upprör sig, GameFi lever, Antminer på steroider: Asien Express

Huobi-anställda upprör sig

Enligt lokala medier rapporterar cryptocurrency exchange Huobi Global att de har avslutat alla årsbonusar och förmåner, samt avskedat hela sitt kärndevelopment-team som är beläget i Kina. De avskedade anställda kommer istället att bytas ut till “rådgivande kontrakt” som inte får skydd under kinesiska arbetslagar. Anställda påstår också att deras återstående betalda semesterdagar och sjukdagar för 2022 satts till noll utan föregående meddelande. Dessutom ska ledningen ha infört ett meddelandeförbud i alla stora Huobi-anställdachattgrupper. Som svar bildade anställda en 400-medlem stark “rättighetsupprätthållargrupp” och har sedan sökt rådgivning i arbetskonflikten.

Bitmain lanserar 122 TH/s Bitcoin miner

Den 11 januari lanserade Beijing-baserade tillverkaren av applikationsspecifika integrerade kretsar Bitmain den nya Antminer S19j Pro+. Företaget påstår att den nya Bitcoin-minern är 10% mer effektiv än S19j Pro, med en hashhastighet på 122 terrahash per sekund. Företaget säger att det nu är en riktigt global Antminer: “Förutom dess utmärkta prestanda är dess anpassningsförmåga till de flesta globala datacenter, med en ny spänningsomfång på 220-277V. Eftersom industriell elektrisk spänning i USA är 277V, Kazakstan 220-230V och Ryssland 220V, är spänningarna i dessa tre länder inom täckningen av 220-277V.”

Forskares kvantdigitala signatur

Enligt teknikwebbplatsen Lianmenhu har forskarna Chen Zengbing och Yin Hualei vid Nanjing University lyckats signera en digital fil med ett kvantdigitalsignaturramverk. Genom att kombinera principerna för en gång hash och en gång pad-kryptering ökade forskarna signeringshastigheten med hundratals miljoner. Till skillnad från klassiska signaturer, som att signera ett dokument med en penna eller offentlig nyckelkryptering, verifieras kvantsignaturer via kvantmekanik och kan teoretiskt inte förfalskas.

Thailands SEC granskar Zipmex

Den 11 januari rapporterade Kryptodeals att den thailändska cryptocurrency exchange Zipmex utsätts för en granskning av landets Securities and Exchange Commission som anklagar för ett brott mot lokala regler. Den 2 december meddelade det thailändska VC-fonden V Ventures att de hade förvärvat börsen för $100 miljoner. Den 20 juli bad börsen om en kreditförsäkringsförlängning i Singapore medan förvärvet pågick.