Musk avskedar Twitter-chefer, forskning väcker debatt om blockkedjeenergi och CFTC-ledaren delar med sig av sina farhågor om krypto: Hodler’s Digest, 23-29 oktober

Hodler’s DigestHodler’s Digest kommer att hjälpa dig att hålla koll på varje viktig nyhet som hänt den här veckan. De bästa (och sämsta) citaten, höjdpunkterna för antagande och reglering, ledande mynt, förutsägelser och mycket mer – en vecka på Kryptodeals i en länk.

Top Stories This Week

Twittters högsta ledning rensas när Elon Musks övertagande börjar

Elon Musks köp av Twitter blev slutgiltigt i veckan, varefter han enligt uppgift sparkade tre toppchefer: VD Parag Agrawal, chef för juridik och politik Vijaya Gadde och ekonomichef Ned Segal. Musk hävdar enligt uppgift att de tre var oärliga om Twitter spamkonton – en fråga som nästan fick Musk att avbryta Twitteraffären. På ett mer positivt sätt sade Musk att han har stora planer för Twitter, bland annat att säkerställa yttrandefriheten på plattformen. Twitter har också fått andra rubriker den här veckan då Binance investerade 500 miljoner dollar i plattformen och New York Stock Exchange avnoterade det numera privata företaget.

Kazakstan ska bygga centralbankens digitala valuta på BNB Chain

Binances BNB Chain kommer att vara värd för Kazakstans digitala centralbanksvaluta (CBDC), enligt Binances vd Changpeng Zhao. CBDC:er har skapat rubriker de senaste åren då regioner över hela världen har tagit olika steg mot den nya formen av pengar. Den digitala tenge, en produkt från Kazakstans centralbank, kommer att fungera på BNB Chain. Binance har gjort regulatoriska framsteg i Kazakstan – ett land som har visat intresse för krypto.

Läs också

Funktioner Krypto lever och frodas, även om skeptiker säger att det inte är pengar
Funktioner Attack av zkEVM:erna! Kryptos 10x-ögonblick

Berättelse: Den stora majoriteten av studierna om blockkedjeenergi “saknar vetenskaplig stringens”

En stor del av den information som flyter runt om blockkedjors koldioxidutsläpp saknar validitet på flera nivåer, enligt ett preprint som tagits fram av forskare från flera universitet. I korthet står det i förtrycket att många studier om blockkedjans energiförbrukning bland annat använder ofullständiga data, saknar klarhet om elkostnader och har gjort antaganden baserade på gamla data. Blockkedjor och deras energibehov har varit föremål för mycket debatt.

Aussie federal budget bekräftar återigen att BTC inte kommer att behandlas som utländsk valuta

Australien kommer inte att göra Bitcoin till lagligt betalningsmedel, enligt landets senaste federala budget. I dokumentet som beskriver budgeten anges att Bitcoin kommer att beskattas i samma kategori som andra kryptotillgångar och inte som en utländsk valuta, trots El Salvadors beslut att göra BTC till lagligt betalningsmedel. El Salvador klassificerade Bitcoin som lagligt betalningsmedel 2021. Centralafrikanska republiken klassificerar också Bitcoin som valuta. Sedan 2014 har Australiens skattemyndighet klassificerat krypto i allmänhet som en typ av investering snarare än som en form av valuta, enligt kommentarer från Koinlys skattechef Danny Talwar.

Equifax, känt för ett stort dataintrång, bygger en Web3 KYC-lösning

Equifax samarbetar med blockchain-företaget Oasis Labs om en decentraliserad identitetsprodukt som kan förbättra Know Your Customer-praxis. Lösningen, som är värd på Oasis plattform och arbetar med API-nycklar (Application Programming Interface) från Equifax, kommer i huvudsak att låta individer ge identitetsbekräftelse utan att exponera känslig information, med informationen som upprätthåller ett spår på organisationens blockkedja. Tekniska detaljer för lösningen avslöjades dock inte. Equifax rykte är överskuggat av ett betydande globalt dataintrång som företaget drabbades av 2017.

Vinnare och förlorare

I slutet av veckan ligger Bitcoin (BTC)20 485, Ether (ETH)1 536 och XRP på 0,46. Det totala marknadskapitalet ligger på 994,97 miljarder dollar, enligt CoinMarketCap.

Av de 100 största kryptovalutorna är veckans tre största altcoinvinster Klaytn (KLAY) på 77,92 %, Dogecoin (DOGE) på 46,52 % och TerraClassicUSD (USTC) på 18,72 %.  

De tre största altcoinförlorarna för veckan är Chain (XCN) på -23,33%, Maker (MKR) på -13,67% och Casper (CSPR) på -9,28%.

För mer info om kryptopriserna, se till att läsa Cointelegraphs marknadsanalys.

Läs också

Funktioner DeFi vs. CeFi: Decentralisering för att vinna?
Funktioner Blockchain-felsäkringar i rymden: SpaceChain, Blockstream och Cryptosat

Mest minnesvärda citat

“Blockchain är inte bara en teknisk förändring utan också en som möjliggör sociopolitiska förändringar.

Yat Siu, medgrundare och verkställande ordförande för Animoca Brands

“Den brittiska regeringen har en politisk vision om att Storbritannien ska bli ett internationellt nav för kryptovalutor och digitala tillgångar.

Lisa Cameron, ledamot av Storbritanniens parlament

“Traditionella tillgångar drivs av ekonomisk tillväxt, Fed-politik, inflation. Krypto drivs av själva tekniken, millennial adoption.

Mark Yusko, vd och grundare av Morgan Creek Capital Management

“Jag tror att IMF är en oförsonlig fiende till krypto.

David Tawil, medgrundare och ordförande på ProChain Capital

“När [Kina] älskar krypto kommer tjurmarknaden att komma tillbaka. Det kommer att vara en långsam process, men de röda skotten spirar.

Arthur Hayes, tidigare vd för BitMEX

“Kunskap ger makt och självförtroende.

Flori Marquez, medgrundare och operativ chef för BlockFi

Veckens förutsägelse 

Analytiker sätter bitcoinpriset till 30 000 dollar nästa månad med utbrytning på gång

I början av veckan handlades Bitcoin sidledes mellan 19 000 och 20 000 dollar med relativt små prisfluktuationer. Den 25 oktober började tillgången röra sig uppåt mot 21 000 dollar, fann motstånd på nivån den 26 oktober innan den återtog tillbaka mot 20 000 dollar den 27 oktober, enligt Cointelegraphs BTC-prisindex. 

Den 25 oktober förutspådde Eights vd Michaël van de Poppe en möjlig kortsiktig uppgång upp till 30 000 dollar för BTC. “Inom 2-3 veckor kommer #Bitcoin att bryta ut betydligt”, twittrade han och tillade: “Min inställning är uppåt. Min gissning är förmodligen 30 000 dollar.”

Veckens FUD

CFTC-kommissionär jämför risken för krypto-smitta med finanskrisen 2008

Commodity Futures Trading Commission-chefen Christy Goldsmith Romero begärde nyligen ytterligare befogenheter från USA:s regering för att säkerställa att kryptoproblem inte påverkar den vanliga finansvärlden. Romero drog paralleller mellan finanskrisen 2008 och den nuvarande atmosfären genom att nämna Terras fall som en smittorisk för de vanliga marknaderna. Hon noterade att kryptosektorn skulle kunna ha en negativ inverkan på den vanliga finansvärlden på grund av den ökande korsande verksamheten mellan de två världarna.

3Commas utfärdar en säkerhetsvarning när FTX raderar API-nycklar efter hackning

Efter undersökningar har kryptobörsen FTX och tjänsten 3Commas, som tillhandahåller bot-tjänster för handel med digitala tillgångar, hittat orsaken till misstänkt handel med DMG-kryptovalutor på FTX. Hackare lurade offren på deras FTX API-nycklar via falska webbplatser som såg ut som 3Commas’, vilket resulterade i otillåtna handel med DMG-tillgångspar på FTX. Andra metoder, inklusive skadlig kod, kan också vara orsaken.

Bithumbs före detta ordförande kan få 8 års fängelse för ett påstått bedrägeri på 70 miljoner dollar

Bithumbs före detta styrelseordförande Lee Jung-hoon står inför bedrägerianklagelser i Sydkorea för att han påstås ha lurat en potentiell Bithumb-köpare Kim Byung-gun på 70 miljoner dollar. Jung-hoon påstås ha fått 70 miljoner dollar av Byung-gun som en handpenning för köpet av Bithumb-börsen. Affären var dock beroende av att Bithumb noterade kryptotillgången BXA, vilket enligt uppgift aldrig skedde. Om Jung-hoon anses skyldig den 20 december kan han riskera åtta års fängelse

Bästa Cointelegraph-funktioner

Crypto City: Guide till San Francisco Bay Area

“Det fanns många cypherpunks på de tidiga Bitcoin-mötena som jag gick på.”

Byggande av samhällets motståndskraft mot kriser genom ömsesidigt bistånd och Web3

“Vi kommer att använda det som verkar lättast – det som kommer att fungera. Och när det inte fungerar, så skippar vi det.”

Ethereum i centrum av centraliseringsdebatten när SEC gör anspråk

Ethereums övergång till PoS firades som en viktig uppgradering. Men en månad efter flytten är centraliseringsbekymren höguppstående.

Redaktionen

Kryptodeals Magazine skribenter och reportrar har bidragit till den här artikeln.