Musk fortsätter att se över Twitter, Instagram ska vara värd för NFT-verktyg och JPMorgan gör offentlig blockchainhandel: Hodler’s Digest, 30 oktober-5 november

Varje lördag kommer Hodler’s Digest att hjälpa dig att hålla koll på varenda viktig nyhet som hänt den här veckan. De bästa (och sämsta) citaten, höjdpunkterna för antagande och reglering, ledande mynt, förutsägelser och mycket mer – en vecka på Kryptodeals i en länk.

Top Stories This Week

JPMorgan genomför den första DeFi-handeln på en offentlig blockkedja

En gränsöverskridande valutaväxling utfördes på en offentlig blockkedja av JPMorgan som en del av ett pilotprogram med deltagande av Monetary Authority of Singapore’s (MAS) Project Guardian, SBI Digital Asset Holdings, Oliver Wyman Forum och DBS Bank. Polygon-blockkedjan var värd för bytet mellan tokeniserade insättningar av japanska yen och Singapore-dollar, med hjälp av smartkontraktsteknik från Aave.

UnionBank of the Philippines lanserar handel med Bitcoin och Ethereum

Den filippinska bankjätten UnionBank erbjuder nu vissa privatkunder tillgång till handel och förvaring av Bitcoin och Ether, tack vare ett pilotprojekt i samarbete mellan banken och kryptoföretaget Metaco. UnionBank använder Harmonize, en plattform från Metaco, för sitt erbjudande. UnionBank är verksam under tillsynsgodkännande av Bangko Sentral ng Pilipinas, Filippinernas centralbank. Erbjudandet har varit nästan ett år under utveckling och är resultatet av ett partnerskap från januari 2022 mellan Metaco och UnionBank. Detta är inte heller UnionBank:s första utflykt till kryptosektorn.

Läs också

Funktioner Bitcoin-boken som ett hemligt vapen i kriget mot utpressningstrojaner
Funktioner Blockchain och världens växande plastproblem

Kom en, kom alla! Meta för att föra in NFT-myntning och handel på Instagram

Nya kommande funktioner på Instagram kommer att hjälpa användare att skapa, visa upp och även sälja nonfungible tokens (NFT) på den sociala medieplattformen. Instagram, som är en social medieverksamhet under Meta (tidigare Facebook), kommer att tillhandahålla en “verktygslåda från början till slut” för NFT:er, enligt ett nyligen offentliggjort meddelande från Meta. NFTs som skapas på Instagram kan säljas både på plattformen och utanför den. Solana-blockkedjan lades också till i listan över kompatibla blockkedjor för Instagram, enligt tillkännagivandet. 

Elon Musk står inför en grupptalan om massuppsägningar på Twitter

Elon Musk har redan genomfört flera förändringar på Twitter sedan han slutförde förvärvet den 27 oktober. Efter att ha avskedat Twitter-topparna på högsta nivå har Musk enligt uppgift börjat med betydande uppsägningar av personal. De berörda medarbetarna ska ha slagit tillbaka genom en grupptalan mot Musk, där det i huvudsak hävdas att uppsägningarna krävde ett längre varsel. I en myndighetsinlämning offentliggjordes nyligen att Musk är Twitters enda styrelseledamot efter att han avsatt alla andra.

Du har våra svärd: 12 oberoende enheter lovar juridiskt stöd för Ripple

Den amerikanska finansinspektionens (SEC) rättsliga fall mot Ripple fortsätter efter nästan två år. Den senaste utvecklingen innebär officiellt stöd från 12 olika enheter som stöder Ripple i form av inlämnade amicus briefs. Chamber of Digital Commerce och Coinbase finns med på listan över stödjare. SEC hävdar att Ripples XRP-försäljning var ett oregistrerat värdepapperserbjudande. Fallets utfall kan potentiellt påverka kryptoindustrin som helhet.

Vinnare och förlorare

I slutet av veckan ligger Bitcoin (BTC)20 861, Ether (ETH)1 626 och XRP på 0,49. Det totala marknadskapitalet ligger på 1,03 biljoner dollar, enligt CoinMarketCap.

Av de 100 största kryptovalutorna är veckans tre största altcoinvinster Loopring (LRC) på 45,27 %, Dogecoin (DOGE) på 41,72 % och Arweave (AR) på 40,73 %.  

De tre största altcoin-förlorarna för veckan är Aptos (APT) på -11,80 %, Klaytn (KLAY) på -7,22 % och Terra Classic (LUNC) på -6,77 %.

För mer information om kryptopriserna, se till att läsa Cointelegraphs marknadsanalys.

Läs också

Funktioner Före NFT: Ett växande intresse för samlingsföremål från tiden före kryptoPunk
Funktioner Utformning av metaverset: Plats, plats, plats

Mest minnesvärda citat

“Om världsekonomin är ett cirkulationssystem står den stilla. Delar dör.

Ray Youssef, medgrundare och vd för Paxful

“Jag tror att DeFi kommer att ersätta institutioner baserat på innovativa användningsfall som vi börjar se idag.

Mike Belshe, medgrundare och vd för BitGo

“Stora kryptovalutor måste gå igenom flera kollaps.

Charles Hoskinson, grundare av Cardano

“Kryptobörserna avgör ofta kryptovärldens vinnare och förlorare, eftersom en notering på en sådan är ett nästan säkert sätt att höja priset på din token och ge tidiga investerare en möjlighet till likviditet.

Habeeb Syed, senior biträdande jurist på Vicente Sederberg

“Jag tror att folk bryr sig om att skapa värde snarare än att bli offentliga eller privata.

Guillaume Pousaz, grundare och vd för Checkout.com

“Det är lättare att anställa talanger i en lågkonjunktur.

Changpeng “CZ” Zhao, vd för Binance

Veckens förutsägelse 

Bitcoin prisbotten tar form när “gamla mynt” når rekordhöga 78% av utbudet

Bitcoin upplevde en viss prisvolatilitet den här veckan och tog ett kliv förbi 21 000 dollar den 4 november, enligt Cointelegraphs BTC-prisindex. Den amerikanska centralbanken höjde också räntan ytterligare 0,75 %, vilket sammanföll med en del av Bitcoins volatilitet.    

Enligt uppgifter från Glassnode står antalet Bitcoin som hållits i sex månader eller längre nu för merparten av Bitcoins cirkulerande utbud – över 78 % – i slutet av oktober. Detta kan innebära minskade odds för betydande försäljningsaktivitet framöver.

FUD of the Week

Deribit kryptobörs stoppar uttag efter ett hack på 28 miljoner dollar i en varm plånbok

Kryptoderivatbörsen Deribit drabbades i veckan av en hot wallet-attack där 28 miljoner dollar stals. Börsen kommer dock att använda sina reserver för att betala för förlusten, och kunderna bör inte känna några effekter bortsett från att plattformen pausar uttag medan den säkerställer en sund säkerhet. I övrigt uppges börsen fungera normalt. Deribit håller vanligtvis 99 % av kundernas tillgångar i kallt lager, vilket begränsade hackningen. 

“Allt är bra” – Gala Games uppmanar till lugn efter farhågor om hackning för flera miljarder dollar

FUD kring Gala Games i veckan visade sig vara ogrundad. Kort sagt, rädsla uppstod efter att PeckShield märkte att 2 miljarder dollar i GALA-tokens till synes skapades av en ensam plånboksadress. GALA föll märkbart i pris som ett resultat. Den verkliga orsaken till den märkliga plånboksaktiviteten? Gala Games anslutna bridge pNetwork tömde en sårbar likviditetspool innan någon kunde hacka den. GALA:s pris återfick vissa förluster efter att förklaringen kommunicerades till allmänheten.

Santander UK begränsar kryptotransaktioner för sina kunder

Med verkan från och med den 15 november kommer Santanders bankkunder i Storbritannien inte att kunna skicka mer än 1 000 pund till kryptobörser i en transaktion och inte mer än 3 000 pund totalt per månad. Banken hävdar att begränsningarna kommer att bidra till att skydda kunderna, med tanke på bristen på regleringsskydd inom krypto. Begränsningarna gäller alla utgående pundtransaktioner som rör krypto. Santander antydde också att ytterligare begränsningar kommer att införas i framtiden.

Bästa Cointelegraph-funktioner

Andy Warhol skulle ha älskat (eller möjligen hatat) NFTs

“Det fanns många cypherpunks på de tidiga Bitcoin-mötena som jag gick på.”

Kan internetavbrott verkligen störa kryptonätverk?

“Vi kommer att använda det som verkar lättast – det som kommer att fungera. Och när det inte fungerar kommer vi att slänga det.”

Utvecklare måste stoppa kryptohackare – eller få reglering 2023

En rapport visar att mer än 2,5 miljarder dollar i krypto förlorades genom hackning av broar över kedjan enbart under de senaste två åren.

Redaktionen

Kryptodeals Magazine skribenter och reportrar har bidragit till den här artikeln.