Nygifta förlorar pengar på FTX-börsen dagen efter bröllopet

Och även om det är obestridligt att företagen påverkades avsevärt av FTX-debaclet, så bar även privatinvesterare som Jaime Zulueta – som nyligen precis gift sig – bördan av att lita på en handelsplattform som till slut kollapsade till glömska. 

I ett samtal med Kryptodeals berättade Zulueta hur han och hans fru hanterade utmaningen att förlora en del av sina investeringar direkt efter sitt bröllop. Enligt kryptoinvesteraren fick han först reda på börsen eftersom den var populär i Taiwan, hans partners hemland. “Innan jag använde plattformen läste jag också de många medieartiklarna om FTX och dess grundare Sam Bankman-Fried”, tillade han.

När Zulueta fick frågan om hur de kände sig när de fick reda på FTX:s kollaps sade han att han blev “ledsen och förvånad” eftersom en del av deras personliga medel fanns på börsen. Zulueas partner, som valde att vara anonym, var också förkrossad av nyheten. Kryptoinvesteraren förklarade:

“Hon var lika chockad och ledsen. Vi kunde inte sova ordentligt på några dagar.”

Enligt Zulueta var de chockade kom eftersom han visste att börsen enligt uppgift också arbetade med tillsynsmyndigheter i USA för att förhindra att den här typen av händelser inträffar. Han sade att han kände sig ledsen eftersom hans personliga medel fanns på börsen och “chockad på grund av den stöld som grundaren och ledningsgruppen hade begått.”

Relaterat: NFTs myntat på FTX-haveri, vilket belyser Web2 hosting brister

När han fick frågan om han fortfarande tror på krypto efter händelsen, uttryckte kryptohandlaren sitt orubbliga förtroende för utrymmet. Han förklarade att:

“Jag tror fortfarande på krypto. Problemet som hände är ett mänskligt problem. Girighet kan inte regleras. Så länge människor påverkas att göra ont – på alla marknader kommer sådana saker att hända.”

Till all lycka för paret kunde de ta ut en del av pengarna innan börsen helt pausade uttagen. I en Twittertråd lyfte Zulueta också fram deras reaktion på händelsen och hur de lyckades klara av stormen som kom precis när de påbörjade sin resa som gifta par.