Samsungs Bitcoin ETF, 700 miljoner dollar misslyckande, Coinbase lämnar Japan: Asien Express

Samsungs nya Bitcoin ETF

Den 13 januari listades Samsung Asset Managements helägda dotterbolag, Samsung Bitcoin Futures Active ETF, på Hong Kong Stock Exchange. Enligt lokala nyhetsutsläpp Edaily söker ETF att replikera Bitcoin-spotens prestanda genom att investera i Bitcoin-futures som listas på Chicago Mercantile Exchange (CME). ETF:et kommer också att förenkla procedurerna för investerare som söker exponering för reglerade Bitcoin-produkter i Asien-Stilla havszonen.

North Korean Hackers Tvättar 41K ETH

Enligt blockchain-detektiv ZachXBT den 16 januari flyttade hackare som är knutna till Lazarus Group nära 41 000 Ether (63,5 miljoner dollar) från Harmony Bridge-hacken till Railgun, ett plattform som använder zero-knowledge-teknik för att fördunkla blockchain-transaktioner. Fonder ska ha deponerats till tre olika kryptobörser efter att ha lämnat Railgun. Samma dag sa Binance VD Changpeng Zhao att börsen, tillsammans med Huobi Global, hade fryst en del av de stulna fonder och återvunnit 124 Bitcoin (2,59 miljoner dollar).

Bitzlato Busted för tvättning av 700 miljoner dollar

Enligt ett uttalande den 18 januari från USA: s justitiedepartement stängdes Hong Kong-kryptobörsen Bitzlato av amerikanska och europeiska myndigheter på grund av misstankar om att sedan maj 2018 har börsen bearbetat 700 miljoner dollar i fond som är knutna till olagliga aktiviteter, inklusive miljoner i lösepengeproceeds. Anklagelser hävdade att olagliga fonderna utgjorde en betydande del av dess handelsvolym, med Bitzlato som bara bearbetade cirka 4,58 miljarder dollar värt av kryptotransaktioner sedan starten.

Coinbase Lämnar Japan

I ett uttalande den 18 januari sa kryptobörsen Coinbase att den skulle upphöra med verksamheten i Japan på grund av svåra marknadsförhållanden. Enligt börsen var användarnas japanska yen och kryptoasset segregerade och alla kunder kommer att ha till den 16 februari för att ta ut sina kryptoholdningar. Alternativt kan användare också liquidera sina digitala tillgångar och ta ut yen till sitt fiat-bankkonto.

Japan klargör NFT-skatteregler

Enligt lokala nyhetsutsläpp Coin Post släppte Japans National Tax Agency den 13 januari en dokument som sammanfattar den allmänna skattebehandlingen av icke-fungibla token, eller NFT: er, i landet. Specifikt skattas NFT: er om en individ skapar en digital samlarobjekt och säljer den till en tredje part och när individer återförsäljer den till en annan person. I båda fallen representerar försäljningarna överföring av visningsrättigheter relaterade till digital konst och klassificeras som affärsinkomst under primärförsäljning och överföringsinkomst under sekundärförsäljning, där kapitalvinstregler gäller. Dessutom kan individer