SBF “villig” att vittna vid senatens utfrågning om FTX-kollapsen

Förre FTX-vd:n Sam Bankman-Fried har uppgett att han är villig att vittna vid en utfrågning i USA:s senat om kryptovalutabörsen FTX:s kollaps.

Bankman-Fried missade på ett kontroversiellt sätt tidsfristen för att svara på en förfrågan från senatens bankkommitté om att infinna sig och vittna vid en utfrågning med fokus på FTX:s konkurs tidigare i veckan. Medan möjligheten till en stämning från kongressen var på bordet har den belägrade före detta vd:n erbjudit sig själv i en serie Tweets som publicerades den 9 december.

Bankman-Fried svarade på en rad tweets från kongressledamoten Maxine Waters, ordförande i Financial Services Committee, som hävdade att hans senaste intervjuer med ett antal mediehus var bevis för att han hade tillräckligt med information “tillräcklig för att vittna”.

Relaterat:  Kryptogemenskapen förbryllad av att SBF dikterar villkoren för kongressutfrågning

Med anledning av att FTX hade påverkat mer än en miljon människor, bönföll Waters Bankman-Fried om att vittna med tanke på att hans kunskaper skulle vara “meningsfulla” för kongressledamöterna och “kritiska” för det amerikanska folket.

Bankman-Frieds försenade svar på Twitter kom fyra dagar efter Waters begäran. Den tidigare chefen för FTX och Alameda Research sade att han skulle vara begränsad i sin förmåga att ge svar, med hänvisning till bristande tillgång till professionella och personliga uppgifter.

Han tillade att han skulle försöka ge information och insikter om FTX US:s betalningsförmåga och amerikanska kunder, potentiella vägar för att “återge värde till användarna internationellt”, vad som ledde till börsens kollaps och hans “egna misslyckanden”.

Bankman-Fried och de stora medierna har fått kritik från den bredare kryptovalutagemenskapen för att den före detta vd:n har framställts som ett offer i debaclet.

Bankman-Fried försökte lugna användarna på Twitter genom att lyfta fram brister i hans ledning av den numera nedlagda verksamheten, som har lämnat investerare utan pengar och utan svar:

“Jag hade tänkt mig själv som en mönster-vd som inte skulle bli lat eller avstängd. Det gjorde det så mycket mer destruktivt när jag gjorde det.”

Bankman-Fried sade att han hoppades att folk skulle kunna lära sig av skillnaden mellan “vem jag var och vem jag kunde ha varit”, i vad som verkar vara ett försök att få mer sympati när påtryckningar från den amerikanska domstolen (U.S.A.) kommer att öka.USA:s regering börjar öka