SEBA Bank samarbetar med HashKey för institutionell kryptoanvändning

Med kryptovintern som bromsar utvecklingen inom området kommer två företag med fokus på digitala tillgångar att samarbeta för att påskynda institutionernas användning av digitala tillgångar. 

I ett meddelande som skickats till Kryptodeals säger det kryptofokuserade företaget SEBA Bank att det bildat ett partnerskap med finansföretaget HashKey Group för att påskynda det institutionella införandet av digitala tillgångar i Hongkong och Schweiz.

De två företagen kommer att sträva efter att skapa olika lösningar för institutionella investerare som vill dyka in i krypto-ekosystemet. Båda företagen sade att de är dedikerade till efterlevnad och omfamnande av olika regelverk inom sina jurisdiktioner.

SEBA Banks vd Franz Bergmueller sade att när det gäller att tillhandahålla licenser för kryptoprodukter och -tjänster är Hongkong en ledande jurisdiktion. På grund av detta är SEBA Bank angelägna om att komma in i det lokala ekosystemet för digitala tillgångar och utöka sin närvaro i landet genom HashKey.

Michel Lee, en av cheferna på HashKey, framhöll att deras företag arbetar enligt en “regulatory-first approach”, vilket innebär att det är fokuserat på efterlevnad. Lee noterade att SEBA Bank arbetar enligt samma principer, vilket gör att de är glada över partnerskapet.

HashKey Group har nyligen fått licenser från Securities and Futures Commission (SFC) i Hongkong för att bedriva verksamhet i landet. Å andra sidan var SEBA Bank den första som beviljades en licens för förvaring av digitala tillgångar i Schweiz som gör det möjligt att underlätta institutionella förvaringstjänster redan 2021.

Relaterat: Institutionell kryptoförvaring: Med de senaste vågorna som FTX-debaclet orsakade kommer den regulatoriska granskningen att öka inom kryptoområdet enligt institutionella investerare. Viktiga institutionella aktörer inom utrymmet har nyligen berättat för Kryptodeals att detta är något som institutionerna har väntat på. Enligt några av investerarna har hedgefonder förberett team för digitala tillgångar men hålls tillbaka av bristen på rättslig klarhet.

Den 20 september inledde det amerikanska börsföretaget Nasdaq sina förberedelser för att erbjuda förvaringslösningar till institutioner. Enligt en rapport har företaget skapat en grupp som ska erbjuda institutionella förvaringstjänster för Bitcoin (BTC) och Ether (ETH).