Din guide till kryptovalutor i Toronto: Crypto City

Toronto har omfamnat digitala tillgångar tidigare än de flesta och är hem för fler kryptoprojekt än någon annanstans i Kanada. Staden ligger i det så kallade Golden Horseshoe, en stor storstadsregion runt sjön Erie som 9,76 miljoner människor – ungefär en fjärdedel av alla kanadensare – kallar hem. Toronto är känt som landets finansiella och kulturella huvudstad och har ofta rankats som en av världens mest levnadsvänliga städer.

I Toronto föddes Ethereum-grundaren Vitalik Buterin. Staden har också blivit en institution för Bitcoin, med Decentral som öppnade en fysisk plats på den välkända Spadina Avenue, med en stor Bitcoin-skylt och en Bitcoin-ATM. Varje år hålls olika blockchain-konferenser i staden, inklusive Blockchain Futurist Conference, den största i landet.

Kryptovalutor kan användas för att köpa allt från tandvård till bryggeri och kaffe. Toronto har också flest blockchain-startups i landet, inklusive utbyten som Coinsquare, CoinSmart, Tokens.com, Bitbuy, BitSwap, 3Commas, Coinberry och Coinlet. Hut8 Mining och Bitfarms är de största gruvbolagen som är listade på Toronto Stock Exchange.

Staden har dock haft sina kontroverser, inklusive ett fall där en 23-årig “Crypto King” misstänks ha bedrivit ett $35 miljoner bedrägeri och ett annat fall där en Los Angeles-miljardär blev offer för en så kallad SIM-swap attack. QuadrigaCX-fallet, där grundaren av utbytet dog och tog nycklarna till nästan $200 miljoner med sig till graven, är också värt att nämna.

För att lära sig om blockchain finns det ett antal utbildningsmöjligheter i Toronto, inklusive George Brown Universitys Blockchain Development Program, Toronto Metropolitan Universitys “Blockchain for Business” och York Universitys Certificate in Blockchain Development. CryptoChicks är också ett icke vinstdrivande organisation som hjälper tusentals kvinnor runt om i världen att lära sig och investera i blockchain.

Vissa av de mest kända personerna inom kryptovalutor från Toronto inkluderar Vitalik Buterin, Anthony Di Iorio, Ethan Lou, Andrew Kiguel, Paresh Khatri, Michael Arbus, Dylan Dewdney, Dustin Walper, Justin Hartzman och Andrei Poliakov.