SBF förnekar sig skyldig, krypto-nedskärningar och bankrusning på Silvergate: Hodler’s Digest, 1-7 januari

Sam Bankman-Fried har inlett ett ogiltigt försvar för alla räknade i federal domstol. Han står inför åtta brottsliga räknade som kan leda till 115 års fängelse om han döms. För att skydda sin familj har hans juridiska team lämnat in en begäran om att en domstol ska redigera och inte offentliggöra viss information om personer som står som borgen för hans 250 miljoner dollarbond.

USA:s federala myndigheter har bildat en FTX-taskforce för att spåra stulna användarfonder och utreda och åtalas för kollapsen av kryptobörsen. En liknande insats hade redan pågått av FTX:s nya ledning, som anställde finansiella rådgivningsföretaget AlixPartners i december för att genomföra “tillgångsspårning” för försvunna digitala tillgångar.

SEC har lämnat in ett invändning mot Binance.US:s planer på att förvärva Voyager Digital. I sitt erbjudande lovade Binance.US att investera 1 miljard dollar för att köpa tillgångarna, men SEC framhöll att bolaget inte hade möjlighet att finansiera affären, vilket tydde på att Binance:s globala enhet skulle behöva stödja förvärvet.

Coinbase har nått en uppgörelse om 100 miljoner dollar med NY-reglerare. Som svar på överträdelser av New Yorks finansiella tjänster och banklagar ska kryptobörsen betala en böter på 50 miljoner dollar och investera 50 miljoner dollar för att rätta till sin överensstämmelseprogram.

Kryptosamhället firade Bitcoin Genesis Day genom att skicka BTC till genesisblocket. Den 3 januari 2009, den pseudonyma skaparen av Bitcoin Satoshi Nakamoto, brytade genesisblocket, vilket ledde till utmintning av de första 50 BTC:na, vilket banade väg för hela branschen.

Vid veckans slut är Bitcoin (BTC) på 16 819 dollar, Ether (ETH) på 1 263 dollar och XRP på 0,33 dollar. Den totala marknadskapitaliseringen är 819,9 miljarder dollar enligt CoinMarketCap.

Av de största 100 kryptovalutorna är de tre största altcoin-vinsterna under veckan Lido DAO (LDO) med 52,19%, Solana (SOL) med 37,44% och BitDAO (BIT) med 23,50%. De tre största altcoin-förlorarna under veckan är Huobi Token (HT) med -9,32%, Chain (XCN) med -7,09% och Internet Computer (ICP) med -5,19%.

BTC-priset bildar en ny stöd på 16,8K när Bitcoin lockar ”mega valar”. Eftersom 2023 börjar håller Bitcoin ett bristande volatilitet, vilket leder till debatter bland handlare om tidpunkten för ett utbrott. Den smala handelsintervallet har funnits sedan FTX-sagan i november.

Mango Markets-exploiter Avraham Eisenberg har beordrats till häktning tills vidare inför rättegången. USA:s distriktsdomstol i Puerto Rico har