Kryptokort – Vanliga frågor

1) Finns det kryptokreditkort?

Svar: Ja, det finns minst två kryptokreditkort som gör det möjligt för människor att ansluta sina bankkonton till sina kryptokonton. BlockFi Bitcoin Rewards kreditkort är ett utmärkt sätt för dem som vill tjäna pengar tillbaka på sina inköp eftersom det ger 1.5% cashback per transaktion, betalas i Bitcoin. Nya användare får 3.5% belöningar under de första 90 dagarna.

Gemini-kryptokreditkortet ska lanseras sommaren 2021 och kommer att erbjuda upp till 2% cashback på köp, som betalas i Bitcoin omedelbart efter att köpet är klart. Vem som helst kan ansöka om detta kreditkort oavsett vilket tillstånd de befinner sig i.

De andra på den här listan är betalkort och inkluderar Crypto.com betalkort, Coinbase Card, Nexo, Crypterium, SoFi, Wirex, TenX och Swipe Visa betalkort.

2) Ska jag skaffa ett kryptokort?

Svar: Kryptodebet- eller kreditkort rekommenderas för vanliga användare av krypto eftersom de låter dig omedelbart konvertera Bitcoin och andra kryptor till fiat vid handelspunkter och bankomater där Visa och MasterCard stöds.

Därför kan du betala för varor och tjänster med krypto, där uttaget eller handlaren inte stöder att ta emot krypto direkt som betalning. De låter dig också ta ut pengar i bankomater. En av de största fördelarna är att dessa kort låter dig tjäna belöningar per köp som slutförts med kortet. De låter dig också ta kryptolån.

3) Kan en Bitcoin krascha?

Svar: För närvarande är det svårare för Bitcoin att krascha till noll, även om det är mycket volatilt i pris, beroende på marknadsfaktorer. Priset skiftar per efterfrågan och utbud och hype online. Krypton har registrerat ett prisfall på 80% i historien och kan därför vara mycket volatilt.

4) Finns det ett betalkort?

Svar: Det finns många kryptobetalkort inklusive Crypto.com betalkort, Coinbase Card, Binance, BlockFi och Ledger betalkort.

Dessa låter dig konvertera krypto direkt och ta ut på en bankomat som stöder MasterCard eller Visa. Du kan också betala för varor och tjänster i krypto, där dessa nätverk stöds även om handlarna inte accepterar direkta kryptobetalningar. Vissa som Nexo låter dig få kryptolån.

5) Hur fungerar ett kryptokreditkort eller betalkort?

Svar: Företag som låter dig ha ett kryptokreditkort eller betalkort kräver att du öppnar ett konto, verifierar identitet och antingen sätter in en nödvändig mängd plattformstoken eller krypto eller ansöker om betalkortet eller kreditkortet gratis.

De flesta fungerar tillsammans med en mjukvarukryptoplånbok och app genom vilken du kan ladda krypto eller fiat på kortet. Du kan också hantera kortet via appen. Efter laddning kan du sedan använda det som ett vanligt betalkort eller kreditkort i handelsbutiker, butiker eller bankomater.

6) Är Crypto.com visa-kort ett kreditkort?

Svar: Nej, det är ett betalkort (debit). Det är känt som ett Visa-bonuskort eftersom det erbjuder cashback-belöningar för varje köp som görs med krypto via Visa-kortet. Det kan också betala för varor och tjänster, satsa för att få insatsbelöningar och ta ut pengar via Visa- och MasterCard-bankomater.