FTT-investerarnas påståenden ska utredas för brott mot värdepapperslagstiftningen

För att hjälpa de nyligen lurade investerarna i FTX Tokens (FTT) har företaget Schall Law Firm, som arbetar med tvister om aktieägarrättigheter, tagit på sig uppgiften att utreda investerarnas krav mot FTX för brott mot värdepapperslagstiftningen.

Det uppskattas att över en miljon människor har förlorat sina besparingar på grund av det ekonomiska bedrägeri som FTX-chefen Sam Bankman-Fried begått. För att hjälpa investerarna att på laglig väg få tillbaka sina förluster planerar advokatbyrån att utreda FTX för att ha utfärdat vilseledande uttalanden eller underlåtit att lämna ut viktig information.

I ett officiellt uttalande framhöll Schall Law Firm hur olika mediapublikationer avslöjade sprickorna inom FTX-Alameda-verksamheten, vilket så småningom ledde till kraschen för FTX:s interna FTT-tokens.

Advokatfirman rådde alla FTT-investerare att delta i kampanjen genom att dela med sig av information kopplad till deras köp och försäljning av FTT-tokens. Investerarna måste veta att om inte gruppen blir certifierad – där domstolen fastställer att en grupptalan är det bästa alternativet för att hantera de många anspråken – så representeras de inte av en advokat.

För övrigt anser kryptoentreprenörer, inklusive Tether-chefer och Binance-chefen Changpeng “CZ” Zhao, att SBF proaktivt försökte destabilisera kryptomarknaden för att rädda FTX.

Relaterat: Sam Bankman-Frieds föräldrar finns inte längre med på Stanford Law School-listan

FTX anlitade nyligen ett team av finansforensiker för att spåra investerarnas förlorade pengar. Företagets främsta mål är att genomföra “asset-tracing” för att identifiera och återfå de saknade digitala tillgångarna.

Den 22 november uppgav en advokat – James Bromley, partner på advokatbyrån Sullivan & Cromwell – som företräder FTX-gäldenärer att “en betydande mängd tillgångar har antingen stulits eller saknas” från FTX. Dessutom avslöjade han att blockchain-analysföretag som Chainalysis hade anlitats för att hjälpa till som en del av förfarandet.