Veckans prisöversikt: NEO, April 26

De åsikter och åsikter som uttrycks här är enbart författarens och återspeglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Kryptodeals.com. Varje investering och handelsrörelse innebär en risk, du bör genomföra din egen forskning när du fattar ett beslut.

Marknadsdata tillhandahålls av HitBTC-börsen.

NEO har varit en underpresterare i den pågående återhämtningen från bottennivåerna. Det har sjunkit till tionde plats när det gäller marknadskapitalisering.

Många tror att NEO:s potential kommer att förverkligas fullt ut först om 3-5 år, så det verkar vara en bra idé att “hodla” kryptovalutan genom nedgångarna.

Låt oss titta på diagrammen och försöka analysera dess långsiktiga och kortsiktiga potential.

Veckaviskt diagram

NEO/USD

Efter noteringen bytte NEO hand under 1 dollar under en lång tid. Sedan, i slutet av maj 2017, började priset stiga och nådde en toppnotering på cirka 58 dollarnivåer i augusti förra året.   

Efter ett så kraftigt rally var det logiskt att förvänta sig en viss vinstbokning, och det var vad som hände. Priserna korrigerade till 20-veckors EMA men lyckades hålla sig över den fram till början av december.

Kryptovalutan bröt återigen ut ur intervallet i mitten av december, och uppgången toppade runt 200 dollar i mitten av januari 2018. Den efterföljande korrigeringen nådde en lägsta nivå på knappt 44 dollar i början av april i år.

Om historien är ett exempel, så gör den digitala valutan ett hårt rally, följer upp det med en djup korrigering och efter en period av konsolidering återupptas uppgången.

I den nuvarande björnfasen har NEO genomfört en kraftig korrigering, vi kan nu förvänta oss att den konsoliderar sig under några veckor och sedan återupptar sin uppgång igen. För närvarande ger 50-veckors SMA stöd, medan 20-veckors EMA fungerar som motstånd.

Låt oss identifiera de viktiga nivåerna på det dagliga diagrammet.

Dagskarta

NEO/USD

Neo/USD-paret återhämtade sig smart från bottennivåerna men möter ett hårt motstånd vid nedåtgående trendlinje och den horisontella linjen runt 80 dollar. Även om tjurarna lyckades bryta ut från 80 dollar den 24 april kunde de inte hålla uppe de höga nivåerna, och priset dök tillbaka under trendlinjen redan nästa dag.

För närvarande finner vi ett mönster med rundande botten, som kommer att fullbordas vid ett utbrott och en stängning över 80-dollarsnivåerna. Detta har ett mönstermål på 115 dollar. En annan möjlighet är att det ovanför 80 dollar finns en mindre motståndszon mellan 92,5-$95,5 dollar. När denna korsas kan kryptovalutan skjuta i höjden till 140 dollar-nivåer.

Å andra sidan, om priset bryter ner under båda de glidande medelvärdena och 64 dollar, kommer det att bli svagt och glida tillbaka mot bottennivåerna i början av april.

Kan vi använda oss av informationen ovan?

Hur man handlar med paret NEO/USD nu

Långsiktiga investerare kan förvänta sig några veckors konsolidering, men historien tyder på att nästa trendrörelse bör vara uppåt. Därför kan de vänta och köpa NEO på dippar och hålla en stop loss på 40 dollar.

Kortsiktiga handlare kan vänta på ett utbrott över 85 dollar för att etablera långa positioner med stopp runt 65-dollarsnivåerna.

Traders som följer oss och är långa på 64 $-nivåer bör behålla sina stopp på den återstående positionen vid break-even. För närvarande finner kryptovalutan stöd vid det glidande medelvärdet. En studs och ett brott över 85 dollar bör belöna handlarna enormt. Håll därför positionen med de utsedda stoppen.

Marknadsdata tillhandahålls av HitBTC-börsen. Diagrammen för analysen tillhandahålls av TradingView.