IOTA: Veckans prisanalys

Veckavis prisanalys är en kolumn där våra läsare bestämmer vilket mynt som ska analyseras. Se till att följa våra sociala medier för att inte missa nästa frågeformulär.

De åsikter och åsikter som uttrycks här är enbart författarens och återspeglar inte nödvändigtvis Kryptodeals.coms åsikter. Varje investering och handelsrörelse innebär en risk, du bör genomföra din egen forskning när du fattar ett beslut.

Marknadsdata tillhandahålls av HitBTC-börsen.

IOTA är den tionde största kryptovalutan när det gäller marknadsvärde. Medan några mynt på topp 10 försöker återhämta sig från sina senaste bottennivåer fortsätter IOTA att kämpa.

Det fula bråket mellan IOTA-teamet och en grupp externa säkerhetsforskare hjälper inte heller till. Vissa anser att IOTA-grundaren och hans team hanterade hela episoden omoget, vilket väcker frågor om teamets förmåga att föra projektet vidare. IOTA:s pris har dock inte sjunkit, vilket visar att investerarna inte har gett upp laget helt och hållet.

Nu ska vi titta på den tekniska bilden av IOTA/USD-paret.

Veckaviskt diagram

IOTA

IOTA höll sig inom intervallet från mitten av juni till mitten av november förra året. Från början av november till början av december återhämtade sig kryptovalutan från en låg nivå på 0,33870 dollar till en hög nivå på 5,59 dollar, vilket är en avkastning på 1550 procent på fem veckor.

Efter det förblev kryptovalutan volatil men med ett intervall nära de höga nivåerna i fem veckor. Den bröt under intervallet och sjönk till en lägsta nivå på 1,2 dollar i början av februari. Sedan dess är detta den fjärde veckan av konsolidering nära de låga nivåerna.

Den tidigare konsolideringen hade bara varat i fem veckor. Så, med de andra mynten som försöker dra tillbaka, kan vi förvänta oss en uppgång i IOTA/USD-paret?

Låt oss titta på de dagliga diagrammen för att identifiera de nivåer som kommer att bekräfta att konsolideringen har upphört.

Dagskarta

IOTA

Kryptovalutan försöker hålla 78,6 procent retracement av hela rallyt från 0,33870 dollar till 5,8 dollar. Den har i stort sett hållit sig inom intervallet mellan 1,5 dollar och 2,2117 dollar sedan 02 februari i år.

Också finner vi en symmetrisk triangelformation vid de lägsta nivåerna med ett pris som försöker bryta ut ur den.

De glidande medelvärdena vänder nedåt, men IOTA har stigit över 20-dagars EMA. Det 50-dagars SMA ligger nära den övre delen av intervallet vid 2,2418 dollar.

Om kursen bryter ut och stänger (UTC) över intervallet har den ett mönstermål på $2,9234. Även synligt är det stora motståndet vid 3 dollar med endast mindre motstånd vid 2,62 dollar.

Å andra sidan, om IOTA bryter ut och stänger under intervallet har den ett mönstermål på 0,7883 dollar. Samtidigt är det troligt att stödzonen mellan 1,1 och 1,2 dollar kommer att locka till köp.

Så, vad ska handlare göra?

Vi hittar inga handelsupplägg inom intervallet. Men när priset bryter ut och stänger över 2,23 dollar kan långa positioner initieras med en lämplig stop loss. Om tjurarna lyckas bryta ut över 3 dollar är ett rally till 4 dollar möjligt. Handlare bör undvika bottenfiske om den virtuella valutan bryter ner från intervallet.

Marknadsdata tillhandahålls av HitBTC-börsen. Diagrammen för analysen tillhandahålls av TradingView.