Storbritannien letar efter en kryptokriminell med en lön på 50 000 dollar

Enhetens nationella brottsbyrå i Storbritannien (NCA) vidtar åtgärder för att öka sitt fokus på kryptovalutabrott och bekämpa brottslingar.

NCA:s cyberfokuserade kommando, National Cyber Crime Unit (NCCU), lanserar en dedikerad kryptovalutaenhet för att utreda brittiska cyberincidenter som involverar användning av kryptovalutor som Bitcoin (BTC).

Med namnet “NCCU Crypto Cell” kommer den kryptofokuserade enheten inledningsvis att innehålla fem poliser som ägnar sig åt “proaktivt kryptovalutauppdrag”.”

“Det här är en riktigt spännande möjlighet som innebär att arbeta i ett team som ligger i framkant när det gäller att skydda Storbritannien från cyberbrott”, säger Chris Lewis-Evans, chef för NCA:s infrastrukturutredningar, till Kryptodeals. Han tillade:

“Kryptovaluta och virtuella tillgångar betraktas allmänt som specialiserade kunskapsområden, och den här rollen är viktig för att stödja NCA:s utredningar där dessa används för att möjliggöra allvarlig brottslighet.”

Som en del av projektet vill NCA anställa en kryptovalutautredare med goda kunskaper om krypto och stor erfarenhet av att genomföra blockchain-forensiska utredningar om allvarlig och organiserad brottslighet.

NCA:s kommande kryptobrottsbekämpare kommer att behöva ge strategisk och taktisk rådgivning till utredare när det gäller att hantera fall som involverar krypto och stödja både befintliga och nya utredningar. Tjänsten kräver erfarenhet av att identifiera och återskapa seed fraser tillsammans med avancerad spårning genom blockkedjor.

Tjänsten erbjuder en årslön på mellan 40 200 brittiska pund (48 200 dollar) och 43 705 pund (52 400 dollar). Kandidater uppmanas att ansöka före den 10 januari 2023.

Relaterat: US Feds sätter ihop “FTX task force” för att spåra stulna användarmedel

NCA:s åtgärd syftar till att öka det regulatoriska fokuset på kryptotillgångar i Storbritannien i samband med regeringens uppmaning att eliminera “smutsiga pengar” i landet. I september 2022 presenterade den brittiska regeringen ett lagförslag som syftar till att slå ner på penningtvätt och bedrägerier, särskilt genom att utöka myndigheternas möjligheter att beslagta krypto som används för olagliga ändamål.

Enligt National Police Chiefs’ Council detective chief superintendent Andy Gould hade alla poliskårer i Storbritannien alla poliser utbildade för utredningar som innefattar beslag och verkställighet av krypto från och med oktober 2022.