Demokraterna rapporterar att de återlämnar över 1 miljon dollar av SBF:s medel till FTX-offer

Efter gripandet av den före detta FTX-vd:n Sam Bankman-Fried (SBF) har tre framstående demokratiska grupper rapporterat att de har beslutat att återlämna över 1 miljon dollar till de investerare som förlorat sina medel på grund av förskingringen.

Den 1 december beslutade de att återlämna över 1 miljon dollar till investerare som förlorat sina medel på grund av förskingringen. 16 lovade Democratic National Committee (DNC), Democratic Senatorial Campaign Committee (DSCC) och Democratic Congressional Campaign Committee (DCCC) att återlämna SBF:s politiska donationer efter att entreprenören åtalats för åtta fall av ekonomiska brott.

En talesperson för DNC bekräftade enligt uppgift detta beslut när han talade med ett medieföretag, The Verge:

“Med tanke på anklagelserna kring Bankman-Frieds potentiella brott mot kampanjfinansieringen avsätter vi medel för att återlämna de 815 000 dollar i bidrag sedan 2020. Vi kommer att återbetala så snart vi får rätt vägledning i det rättsliga förfarandet.”

De andra två kommittéerna, DSCC och DCCC, har enligt Washington Post också lovat att avsätta 103 000 respektive 250 000 dollar. SBF har tidigare medgett att de är en “betydande givare” till båda sidor av det politiska spektrumet.

Tidigare i år hade SBF i en podcast avslöjat sina planer på att spendera upp till en miljard dollar för att hjälpa till att påverka presidentvalskampanjerna 2024.

Relaterat: Vita huset tiger om huruvida det kommer att återlämna 5,2 miljoner dollar i donationer från SBF

Vita husets pressekreterare Karine Jean-Pierre vägrade att svara på frågor som rör återlämnande av SBF:s tidigare donationer till partiet.

När hon fick frågan svarade hon att “jag omfattas här av Hatch Act”, som förbjuder tjänstemän, särskilt från federala myndigheter, att delta i vissa former av politisk verksamhet.

Bankman var den näst största “CEO contributor” till Bidens presidentkampanj 2020, med sina 5,2 miljoner dollar i donationer.