FTX-kollapsen fortsätter att utvecklas, BlockFi meddelar att man ansöker om konkurs och Kraken gör upp om en sanktionsöverträdelse: Hodler’s Digest, Nov. 27 – Dec. 3

Varje lördag kommer Hodler’s Digest att hjälpa dig att spåra varenda viktig nyhet som hänt den här veckan. De bästa (och sämsta) citaten, höjdpunkterna för antagande och reglering, ledande mynt, förutsägelser och mycket mer – en vecka på Kryptodeals i en länk.

Top Stories This Week

BlockFi ansöker om konkurs och hänvisar till FTX-kollapsen

Digitala tillgångsutlåningsföretaget BlockFi meddelade den 28 november att det har ansökt om konkurs enligt kapitel 11 i New Jersey. Konkursansökan avslöjade bland annat att BlockFi har som mål att omstrukturera och behålla vissa anställda ombord. BlockFi har åtta dotterbolag som också ingår i konkursansökan. Senare nyheter avslöjade detaljer om konkursförfarandet, bland annat att BlockFi:s advokat rapporterade att 355 miljoner dollar av organisationens kapital sitter fruset på FTX.

Kraken gör upp med OFAC för “uppenbara” överträdelser av sanktioner

I en förlikning med USA:s kontor för kontroll av utländska tillgångar (OFAC) kommer den amerikanska kryptobörsen Kraken att betala böter på cirka 362 000 dollar för att ha brutit mot sanktioner mot Iran. Företaget rapporterade själv överträdelsen till OFAC, enligt kommentarer från Marco Santori, Krakens chefsjurist. Kraken påstods ha tillåtit användning av sin börs av Iranbaserade deltagare och hade inte ett ordentligt system för att förbjuda vissa IP-adresser. Företaget har gått med på att lägga 100 000 dollar på åtgärder för efterlevnad av sanktionerna som en del av uppgörelsen, utöver böterna på 362 000 dollar.

>

Läs också

Funktioner Är du självständig ännu? Finansiell självständighet och den decentraliserade börsen
Funktioner Trots det dåliga ryktet kan NFT:er vara en kraft för det goda

FTX var det “snabbaste” misslyckandet i USA:s historia – förvaltare kräver undersökning

TFTX-rubrikerna fortsätter att rulla in i takt med att händelserna utvecklas. FTX:s konkursfall har fått den amerikanska förvaltare som arbetar med fallet att begära att en oberoende granskare ska komma och titta på detaljerna kring FTX:s fall. En annan rubrik avslöjade att bankkonton hos systerföretaget Alameda Research enligt uppgift användes för FTX:s kundfondverksamhet utan att börsen arbetade direkt med en bank. FTX var också föremål för ett möte den 1 december i den amerikanska senatens utskott för jordbruk, näring och skogsbruk. Dessutom utreder myndigheterna i Bahamas FTX.

Binance anlitar revisionsföretag som betjänat Donald Trump för att verifiera kryptoreserver

Binance fortsatte att arbeta med att öka sin transparens gällande sina reserver. Kryptobörsen anlitade Mazars, en revisionsbyrå som är känd för att ha haft USA:s tidigare president Donald Trump som långvarig kund, för att utföra sin proof-of-reserves (PoR)-revision. Mazars och Trump-familjen bröt banden 2022. I en annan utveckling med anknytning till PoR-revisionen har Binance nyligen flyttat stora mängder kryptovalutor, vilket har väckt oro i kryptogemenskapen.

3AC:s konkursprocess står inför utmaningar på grund av okänd vistelseort för grundarna

Three Arrows Capital likvidatorer har svårigheter att komma i kontakt med Su Zhu och Kyle Davies, hedgefondens grundare. Under en virtuell utfrågning i Southern District of New York Bankruptcy Court sade advokater som företräder likvidatorerna att grundarna inte har kontaktat dem under de senaste månaderna, trots att de är aktiva på sociala medier. Zhu och Davies tros för närvarande vara baserade i Indonesien och Förenade Arabemiraten, där det är svårt att verkställa utländska domstolsbeslut.

Vinnare och förlorare

I slutet av veckan ligger Bitcoin (BTC)17 002, Ether (ETH)1 288 och XRP0,39. Det totala marknadskapitalet ligger på $857,72 miljarder, enligt CoinMarketCap.

Av de 100 största kryptovalutorna är veckans tre största altcoinvinster Fantom (FTM) på 32,0 %, ApeCoin (APE)på 20,85 % och GMX (GMX) på 20,67 %. 

De tre största altcoin-förlorarna för veckan är BinaryX (BNX) på -18,11%, Nexo (NEXO) på -9,53% och Convex Finance (CVX) på -7,48%.

För mer info om kryptopriser, se till att läsa Cointelegraphs marknadsanalys.

Läs också

Kolumner Wall Street-experten Bill Noble, expert på katastrofer på Wall Street: Krypto våren är oundviklig
Funktioner William Shatner ger sina favoritminnen en symbolisk symbol på WAX-blockkedjan

Mest minnesvärda citat

“Jag tror att kryptoindustrin måste ta ett mer fokuserat grepp och gå från hypecykler till att bygga verklig nytta.”

Rahul Advani, APAC policy director på Ripple

“Om du är brasilianare eller om du kommer från Venezuela eller Argentina blir det mycket lättare att förstå kraften i en decentraliserad valuta.”

Marcel Pechman, marknadsanalytiker och medarbetare på Kryptodeals

“Defi-centrerade plattformar kan helt enkelt inte falla offer för skumma affärsmetoder eftersom “kod är lag” för dem.”

Aishwary Gupta, DeFi-chef på Polygon

“Vi har definitivt märkt att fler människor köper Bitcoin på grund av FTX-kraschen.”

Imo Bábics, marknadschef på Relai

“Jag tror att Apple har gjort sig till det enda företag som ensidigt försöker kontrollera vilka appar som ska finnas på en enhet, och jag tror inte att det är en hållbar eller bra plats att vara på.”

Mark Zuckerberg, vd för Meta

“Det är uppenbart att jag gjorde många misstag eller saker som jag skulle ge allt för att kunna göra om igen.”

Sam “SBF” Bankman-Fried, tidigare VD för FTX

Veckens förutsägelse 

Bitcoin kommer att “teleportera” till 14K dollar eller värre om BTC bryter 16K dollar – analytiker

Bitcoin spenderade en tid på över 17 000 dollar, även om tillgången har spelat över och under nivån flera gånger under de senaste dagarna, enligt Cointelegraphs BTC-prisindex. 

I början av veckan twittrade den pseudonyma digitala tillgångsanalytikern il Capo Of Crypto att fara möjligen ligger framför BTC om tillgången faller under 16 000 dollar. “När den bryter under 16k teleporteras den till 12k-14k”, sade analytikern den 28 november.

Andra anmärkningsvärda faktorer och analyser nämndes också i artikeln, inklusive den potentiella betydelsen av november månads ljusstängning.

Veckens FUD 

Libertex kryptobörs chef Vyacheslav Taran dör i helikopterkrasch i Frankrike

Ett tredje oväntat dödsfall skakade nyligen om kryptorummet. Vyacheslav Taran, den 53-årige ryska miljardären och ordföranden för Libertex Group, dog i en helikopterolycka den 25 november, vilket bekräftades i ett officiellt uttalande från Libertex. Taran grundade även Forex Club och hade ett finger med i flera kryptoföretag. Helikopterresan till Monaco från Schweiz hade endast Taran och piloten ombord, som båda omkom i kraschen. Amber Groups 30-åriga medgrundare Tiantian Kullander och MakerDAOs 29-åriga medgrundare Nikolai Mushegian dog också båda oväntat i november respektive oktober.

EmpiresX “chefshandlare” får fyra års fängelse för krypto-“Ponzi” på 100 miljoner dollar

Joshua David Nicholas har fått ett fängelsestraff på cirka fyra år för sin inblandning i EmpiresX, en kryptoponziverksamhet på 100 miljoner dollar. Nicholas fungerade som chefshandlare för systemet och hävdade löften om vinster baserade på robothandel, trots att verksamheten i själva verket var ett Ponzi-system som missbrukade kundernas medel. Emerson Pires och Flavio Goncalves, som fortfarande är på fri fot, spelade också en roll i bedrägeriet, som pågick mellan 2020 och 2022

Bankman-Fried är åtalad i Texas och kallas till en utfrågning i februari

En utredning av den texanska värdepapperstillsynsmyndigheten undersöker om Sam Bankman-Fried och FTX US har brutit mot Texas värdepapperslagar. Bankman-Fried måste infinna sig i rätten den 2 februari som en del av utredningen. Enligt en kallelse till förhör som inlämnats av Joseph Rotunda, chef för Texas State Securities Board, och som delgavs Bankman-Fried den 29 november, erbjöd FTX US oregistrerade värdepapper till texaner genom sina “EARN”-konton.

Bästa Cointelegraph-funktioner

Sydkoreas unika och fantastiska kryptouniversum

“Det finns en helt annan sida av krypto som vi bara inte hör talas om och som är baserad på asiatisk kultur. Och allt detta har sitt ursprung i Sydkorea.”

Socios chefens mål? Att slå ut krypto ur parken

“Som entreprenör försöker jag alltid hitta nya möjligheter… I slutet av 2017 började jag titta på krypto från en sportvinkel.”

Hur stabila är stablecoins i FTX kryptomarknadssmitta?

Kollapsen av kryptobörsen FTX drabbade kryptovärlden som en tropisk storm. Det tål att frågas en gång till: Hur stabila är stabila mynt?

Redaktionen

Kryptodeals Magazine skribenter och reportrar har bidragit till den här artikeln.