Mastercard och Paxos hjälper bankerna att erbjuda krypto, Jack Dorsey beskriver ny social plattform och Tesla hodls BTC: Hodler’s Digest, 16-22 oktober

Hodler’s Digestkommer varje lördag och hjälper dig att spåra varenda viktig nyhet som hänt den här veckan. De bästa (och sämsta) citaten, höjdpunkterna för antagande och reglering, ledande mynt, förutsägelser och mycket mer – en vecka på Kryptodeals i en länk.

Top Stories This Week

Mastercard anlitar Paxos för att lansera kryptohandel för banker

Banker kommer snart att vara utrustade för att kunna erbjuda kunderna handel och förvaring av krypto tack vare ett nytt program kallat “Crypto Source” från Mastercard och Paxos Trust Company. Som en del av programmet kommer Mastercard att ta hand om en del av efterlevnaden, säkerheten och gränssnittsdetaljerna medan Paxos hanterar kryptoförvaring och handel. Crypto Source-programmet, som väntas komma till stånd under det sista kvartalet 2022, kommer i huvudsak att utgöra den grund som gör att bankerna kan erbjuda sina kunder handel och förvaring av kryptotillgångar.

Jack Dorsey presenterar decentraliserad social verksamhet med algoval och bärbara konton

Under överinseende av den tidigare Twitter-vd:n Jack Dorsey har en ny plattform för sociala medier kallad “Bluesky Social” gått in i sin privata betafas efter flera års väntan. Plattformen bygger på ett protokoll som kallas Authenticated Transfer Protocol (tidigare ADX). Protokollet tar i princip bort murarna kring användardata och låter användarna flytta sina konton från plattform till plattform i stället för att ha sina profiler och sin information låst på en enda plattform.

Läs också

Funktioner Hur kryptoarbetskraften förändrades under pandemin
Funktioner Från direktör för United States Mint till den allra första Bitcoin IRA-kunden

Hodl! Tesla hänger på alla sina återstående 218 miljoner dollar i Bitcoin i Q3

Efter att ha avyttrat 75 % av sina Bitcoin-innehav under Q2 beslutade Tesla att behålla sina återstående BTC under Q3, enligt företagets senaste resultatrapport. Resultatrapporten för Q3 beskrev detaljerat att Teslas balansräkning innehöll 218 miljoner dollar i digitala tillgångar. I februari 2021 avslöjade Tesla bland annat att man innehade Bitcoin till ett värde av 1,5 miljarder dollar, men sålde de flesta av sina innehav året därpå på grund av Kina-relaterade COVID-19-frågor.

Inte som Kina: Hongkong vill enligt uppgift legalisera kryptohandel

Trots att Hongkong är en särskild administrativ region i Kina, rapporteras det att Hongkong vill lätta på sina kryptoregler för att gynna branschen. Kina har tidigare vidtagit lagstiftningsåtgärder för att motverka kryptobranschens verksamhet. Själva handeln med krypto i Hongkong är i stort sett begränsad till professionella investerare, tack vare Hongkongs Securities and Futures Commission (SFC). SFC vidtar dock nu åtgärder för att tillåta kryptohandel för privatpersoner och andra kryptovänliga verksamheter.

“Presterar som förväntat” – Aptos Labs försvarar dag 1-kritik

Aptos, en blockkedja konstruerad med hjälp av ett programmeringsspråk som en gång var avsett för Metas Diem-projekt, lanserade sin mainnet den 17 oktober. Den välfinansierade blockkedjan som skapats av Aptos Labs hävdar en bearbetningskapacitet på 160 000 transaktioner per sekund (TPS). Dock observerades endast 4 TPS vid tidpunkten för Cointelegraphs rapportering den 18 oktober. De initialt låga siffrorna var väntade, enligt Aptos på Twitter. Rapporteringen den 20 oktober visade att siffrorna för blockkedjan hade stigit till 16 TPS.

Vinnare och förlorare

I slutet av veckan ligger Bitcoin (BTC)$19 115, Ether (ETH)$1 299 och XRP$0,44. Det totala marknadskapitalet ligger på $916,20 miljarder, enligt CoinMarketCap.

Av de 100 största kryptovalutorna är veckans tre största altcoinvinster Casper (CSPR) på 32,19 %, Lido DAO (LDO) på 16,23 % och Maker (MKR) på 16,07 %. 

De tre största altcoinförlorarna för veckan är TerraClassicUSD (USTC) på -24,65%, Axie Infinity (AXS) på -16,18% och EthereumPoW (ETHW) på -15,52%.

För mer information om kryptopriserna, se till att läsa Cointelegraphs marknadsanalys.

Läs också

Funktioner Så här kan du skydda dina kryptovalutor
Funktioner Säker hamn eller kastad till hajarna av Voatz? 

Mest minnesvärda citat

“Tja, jag menar, det finns några skäl [för att ha Bitcoin i rymden]. Ett, för att det är coolt, och man kan.

Adam Back, medgrundare och vd för Blockstream

“Nu är det dags att berätta för dina vänner och förklara fördelarna med krypto, för när de är FOMOing på 70 000 dollar [per Bitcoin] bör du tala om för dem att inte gå in på marknaden.

Marcel Pechman,marknadsanalytiker och medarbetare på Kryptodeals

“Just nu är hackning säkert det största problemet som vi tänker på som händer i branschen och som är ett verkligt hot mot säkerheten.

Kim Grauer, forskningschef på Chainalysis

“Vi tror att allt [i museer] kommer att vara en NFT, precis som ett serienummer, för varje produkt kommer det att finnas en NFT.”

Hussein Hallak, vd och grundare av Next Decentrum Technologies

“PoW var en återvändsgränd för Ethereum.

Tansel Kaya, vd för Mindstone Blockchain Labs

“Prismanipulation är en kusin till vilseledande uppgifter, och i många jurisdiktioner är vilseledande och bedrägligt beteende olagligt och grund för rättsliga anspråk.

Michael Bacina, partner på Piper Alderman

Veckens förutsägelse 

Bitcoinpriset kommer “lätt” att nå 2 miljoner dollar om sex år – Larry Lepard

Bitcoinpriset handlades relativt sidledes under större delen av den här veckan ännu en gång, enligt Cointelegraphs BTC-prisindex. 

Equity Management Associates grundare Larry Lepard ser Bitcoin nå 2 miljoner dollar per mynt under de kommande fem eller sex åren, sade han på en Quoth the Raven podcast episod som publicerades den 16 oktober. “Bitcoin kan gå till noll, men jag tror personligen att Bitcoin kommer att stiga 100 gånger”, enligt Lepard. Han noterade dock också möjligheten att Bitcoin kan sjunka till 14 000 dollar innan dess.

FUD of the Week

Rapportera: Hälften av alla DeFi-exploits är korsbryggor

Tvärkedjebryggor är den svagaste säkerhetspunkten i decentraliserad finans (DeFi), enligt en rapport från Token Terminal. Leverantören av kryptodata beskriver i detalj att cross-chain bridge exploits, till stor del på Ethereum Virtual Machine-blockkedjor, har stått för cirka 2,5 miljarder dollar i förlorade medel under de senaste två åren. Cross-chain bridge exploits utgör ungefär hälften av alla DeFi hacks under den perioden.

77,1 % av de tillfrågade salvadorianerna anser att regeringen bör “sluta spendera offentliga medel” på Bitcoin

De flesta salvadorianer är inte nöjda med sin regerings Bitcoin-utgifter, enligt invånare som tillfrågats som en del av en studie från El Salvadors centralamerikanska universitet José Simeón Cañas. Landet gjorde Bitcoin till lagligt betalningsmedel i september 2021, även om endast 24,4 % av de tillfrågade salvadorianerna har använt Bitcoin för betalningar sedan dess, enligt en undersökning i september 2022. Dessutom stödde mindre än 40 % av de tillfrågade El Salvadors beslut att göra Bitcoin till lagligt betalningsmedel.

4 400 missnöjda investerare jagar Terras Do Kwon

Förut organiserades den så kallade UST Restitution Group (URG) för att inleda stämningar från Terra-investerare och har nu ändrat fokus till att söka efter Terra-chefen Do Kwon. URG:s Discord-grupp har 4 400 deltagare som diskuterar och söker efter Kwon som ett resultat av Terra-projektets kollaps tidigare under 2022. Myndigheterna har vidtagit olika åtgärder för att hitta Terraform Labs medgrundare. Kwon sade att säkerhetsåtgärder drev honom att lämna Singapore, enligt en intervju som publicerades i veckan av journalisten Laura Shin.

Bästa Cointelegraph-funktioner

“Terra slog oss otroligt hårt”: Sunny Aggarwal från Osmosis Labs

“Terra Luna-protokollet skapades av någon med antingen en IQ på 50 eller 150. Och ärligt talat kan jag inte säga vem.”

DeFi överger Ponzi-farmer för “verklig avkastning”

“Avkastning baserad på marknadsföringspengar är falsk. Det är som Dotcom-boomfasen där man betalade kunder för att köpa en produkt.”

KYC för att satsa din ETH? Det kommer förmodligen till USA

Det borde inte förvåna någon om tillsynsmyndigheter börjar tala om för nodvaliderare att införa KYC- och AML-krav för användare som satsar Ether.

Redaktionen

Kryptodeals Magazine skribenter och reportrar har bidragit till den här artikeln.