Prisanalys 11/30: BTC, ETH, BNB, XRP, ADA, DOGE, MATIC, DOT, LTC, UNI

Bitcoin (BTC) har tagit avstånd från den svaga utvecklingen på de amerikanska aktiemarknaderna och försöker inleda en återhämtning den 30 november. Köparna försöker uppnå en månadsstängning över 17 000 dollar. Detta tyder på att försäljningen som hade tagit fart på grund av FTX-krisen kan vara på väg att minska.

I vanliga fall får mindre investerare panik och dumpar sina innehav på en björnmarknad, men det har varit tvärtom med Bitcoin-investerare. Enligt data från Glassnode som publicerades den 27 november har investerare med mindre än en Bitcoin, även kallade räkor, köpt 96 200 Bitcoin sedan FTX-kraschen.

På liknande sätt köpte investerare som innehar mellan 1 och 10 Bitcoin, klassificerade som krabbor, 191 600 Bitcoin under de senaste 30 dagarna. Detta visar att investerare fortsätter att ackumulera på lägre nivåer.

Daglig utveckling av kryptovalutamarknaden. Källa: Coin360

En kraftig återhämtning av Bitcoins pris är dock osannolik på ett tag. Handelsföretaget QCP Capital anser att uppgifterna om USA:s konsumentprisindex den 13 december och den amerikanska Feds politiska beslut den 14 december kan fungera som riskfaktorer eftersom många investerare kan “tvingas att kontinuerligt sälja tillgångar för att öka likviditeten” QCP förväntar sig att situationen vänder först under andra eller tredje kvartalet nästa år efter att Fed eventuellt svänger och släpper ut likviditet i systemet.

Kan Bitcoin leda kryptovalutamarknaderna högre? Låt oss studera diagrammen för de tio största kryptovalutorna för att ta reda på det.

BTC/USDT

Bitcoin vände upp från 15 995 dollar den 28 november och bröt över det utvecklande nedåtgående triangelmönstret den 30 november. Detta ogiltigförklarade den bearish setup och kan ha lockat till sig köp från tjurarna som försöker driva priset över 20-dagars exponentiellt glidande medelvärde (16 910 dollar).

BTC/USDT daily chart. Källa: TradingView

En stängning över 20-dagars EMA kommer att vara det första tecknet på att björnarna kan förlora sitt grepp. BTC/USDT-paret skulle då kunna raljera till 17 622 dollar och senare till det 50-dagars enkla glidande medelvärdet (18 434 dollar). Säljarna förväntas försvara denna zon med kraft.

Om priset vänder ner från den överliggande zonen men studsar över 20-dagars EMA kommer det att tyda på att tjurarna köper nedgångarna. Det skulle kunna öka möjligheten till ett rally till 20 000 dollar och sedan till 21 500 dollar.

En annan möjlighet är att priset vänder ner från 17 622 dollar. Om det händer kommer det att antyda att paret kan komma att konsolidera mellan 15 476 och 17 622 dollar ytterligare en tid.

ETH/USDT

Ether (ETH) vände ned från 20-dagars EMA (1 234 dollar) den 26 november, men tjurarna stoppade nedgången vid 1 151 dollar den 28 november. Detta indikerar en återhämtning i efterfrågan och ett tecken på att sentimentet kan vara på väg att vända till det positiva.

ETH/USDT daily chart. Källa: TradingView

Köpare har drivit priset över 20-dagars EMA och kommer nästa gång att försöka bryta över 50-dagars SMA (1 335 dollar). Om de lyckas skulle ETH/USDT-paret kunna raljera till motståndslinjen i den nedåtgående kanalen. Denna nivå kan locka till sig stark försäljning från björnarna eftersom ett brott över kanalen kan indikera ett möjligt trendskifte.

För att ogiltigförklara denna haussevision måste björnarna försvara 50-dagars SMA och dra tillbaka priset under 1 051 dollar. Paret skulle då kunna sjunka till stödlinjen i kanalen.

BNB/USDT

BNB (BNB) studsade över de glidande medelvärdena den 29 november, men tjurarna kämpar för att bygga vidare på denna rörelse. Detta tyder på att björnarna sannolikt kommer att utgöra en stark utmaning mellan 300 och 318 dollar.

BNB/USDT daily chart. Källa: TradingView

20-dagars EMA ($292) planar ut och RSI ligger strax över mittpunkten, vilket indikerar en balans mellan utbud och efterfrågan. Fördelen kan tippa över till köparnas fördel om de katapulterar priset över 318 dollar. Det skulle kunna bana väg för ett rally till 338 dollar där björnarna återigen kan resa en hård barriär.

Denna positiva syn skulle kunna ogiltigförklaras på kort sikt om priset vänder nedåt och störtar under de glidande medelvärdena. Paret skulle då kunna sjunka till stödet vid 258 dollar.

XRP/USDT

Tjurarna försvarade framgångsrikt omtestet av utbrottet från den symmetriska triangeln den 28 november. Detta är ett positivt tecken eftersom det visar att handlare köper nedgångarna i XRP (XRP).

XRP/USDT daily chart. Källa: TradingView

Sprången har nått det överliggande motståndet vid 0,41 dollar, vilket är en viktig nivå att hålla ett öga på. Om tjurarna katapulterar priset över detta motstånd kan XRP/USDT-paret försöka ett rally till 0,45 dollar och sedan till 0,51 dollar.

Omvänt, om priset vänder ner från den nuvarande nivån, kommer det att tyda på att björnarna säljer aggressivt nära 0,41 dollar. De kommer då återigen att försöka dra priset innanför triangeln. Om de lyckas med det kan paret sjunka till 0,34 dollar.

ADA/USDT

Cardano (ADA) är fortfarande i en nedåtgående trend, men den hausseartade divergensen på RSI tyder på att det björniska momentumet kan vara på väg att försvagas.

ADA/USDT daily chart. Källa: TradingView

Tjurarna måste driva och hålla priset över 20-dagars EMA (0,32 dollar) för att signalera styrka. Om de gör det kan ADA/USDT-paret påbörja en återhämtning till nedåtgående trendlinje. Den 50-dagars SMA ($0,36) kan fungera som ett motstånd men kommer sannolikt att korsas.

Omvänt, om priset vänder ner från 20-dagars EMA, kommer det att indikera att björnar säljer på mindre uppgångar. Björnarna kommer då att försöka återuppta den nedåtgående trenden och sänka priset till stödlinjen.

DOGE/USDT

Dogecoin (DOGE) studsade över 20-dagars EMA (0,09 dollar) den 28 november, vilket indikerar att stämningen har vänt sig positiv och att handlare köper nedgångarna.

DOGE/USDT daily chart. Källa: (på engelska): TradingView

Den uppåtgående 20-dagars EMA och RSI över 60 tyder på att tjurarna har övertaget. Köparna försöker förlänga återhämtningen till 50 % Fibonacci retracementnivån på 0,11 dollar och därefter till 61,8 % retracementnivån på 0,12 dollar.

Säljarna kommer sannolikt att sätta upp ett starkt försvar i denna zon. Om priset vänder ner från den kan DOGE/USDT-paret återigen sjunka till 20-dagars EMA.

Tvärtom, om köparna driver priset över overheadzonen kan paret fullfölja ett 100-procentigt retracement och rallya till $0,16.

MATIC/USDT

Polygon (MATIC) är fortfarande fast mellan 20-dagars EMA ($0,88) och uppåtgående trendlinje. 20-dagars EMA planar ut och RSI ligger nära mittpunkten, vilket indikerar en balans mellan utbud och efterfrågan.

MATIC/USDT daily chart. Källa: TradingView

Tjurarna försöker driva priset över de glidande medelvärdena och få övertaget. Om de lyckas kan paret MATIC/USDT klättra till 0,97 dollar och sedan rallya till 1,05 dollar. Denna nivå kan återigen locka till sig försäljning från björnarna men om tjurarna klarar detta hinder kan det uppåtgående momentumet ta fart.

Denna positiva syn kan ogiltigförklaras på kort sikt om priset vänder ner från de rörliga medelvärdena och glider under uppåtgående trendlinjen. Paret skulle då kunna sjunka till det viktiga stödet vid 0,69 dollar.

Relaterat: FTM-priset återhämtar sig med 50 % när Fantom avslöjar 30 års körbana (utan att behöva sälja sin token)

DOT/USDT

Polkadot (DOT) vände upp från 5,06 dollar den 28 november, vilket tyder på att tjurarna försöker bilda en låg nivå vid 5 dollar. Priset nådde 20-dagars EMA (5,52 dollar) den 30 november, vilket troligen kommer att fungera som ett formidabelt motstånd.

RSI har bildat en bullish divergens eftersom den inte har följt DOT/USDT-paret lägre. Detta indikerar att säljtrycket kan vara på väg att försvagas och ökar sannolikheten för ett brott över 20-dagars EMA. Om det sker kan paret stiga till 50-dagars SMA (6 dollar) och senare försöka ett rally till nedåtgående trendlinje.

Alternativt, om priset vänder ner från 20-dagars EMA, tyder det på att björnarna ser lättnadsrallyt som en försäljningsmöjlighet. Ett brott under 5 dollar skulle kunna signalera ett återupptagande av den nedåtgående trenden. Nästa stöd på nedsidan är 4,32 dollar.

LTC/USDT

Den långa svansen på Litecoin (LTC) 28 november candlestick visar på starka köp på lägre nivåer. Detta tyder på att köparna försöker vända utbrottsnivån på 75 dollar till stöd.

LTC/USDT daily chart. Källa: TradingView

Den stigande 20-dagars EMA ($69) och RSI i positivt område indikerar att vägen för minsta motstånd är uppåt. Köparna måste driva priset över 84 dollar för att starta en ny uppgång, som kan nå 104 dollar.

Om tjurarna misslyckas med att driva priset över 84 dollar kommer björnarna istället återigen att försöka sänka LTC/USDT-paret under 20-dagars EMA. Om de lyckas med det kan flera aggressiva tjurar komma att fastna vilket resulterar i lång likvidation. Paret kan då falla till 50-dagars SMA (60 dollar).

UNI/USDT

Tjurarna köper nedgångarna till stödlinjen i det symmetriska triangelmönstret. Detta är ett positivt tecken eftersom det indikerar efterfrågan på lägre nivåer. Köparna försöker stärka sin position genom att driva Uniswap (UNI) över 20-dagars EMA ($5,67).

UNI/USDT daily chart. Källa: TradingView

RSI har stigit nära mittpunkten, vilket indikerar att det björnmässiga momentumet kan vara på väg att försvagas. Om köparna upprätthåller priset över 20-dagars EMA kan UNI/USDT-paret försöka ett rally till triangelns motståndslinje. Ett brott över triangeln kommer att antyda ett potentiellt trendbyte.

Kontrastivt sett, om priset misslyckas med att stiga över de glidande medelvärdena, kommer det att antyda att björnarna fortsätter att sälja vid rallyer. De kommer då återigen att försöka dra priset under triangeln och öppna dörrarna för en nedgång till 4,60 dollar och sedan 3,33 dollar.

De åsikter, tankar och åsikter som uttrycks här är författarnas egna och återspeglar eller representerar inte nödvändigtvis Cointelegraphs åsikter och synpunkter.

Denna artikel innehåller inte investeringsråd eller rekommendationer. Varje investering och handelsrörelse innebär en risk och läsarna bör genomföra sin egen forskning när de fattar ett beslut.