SBF kommer att ingå en överenskommelse, Mangos exploatör arresterad och Celsius-nyheter: Hodler’s Digest, 25-31 december

Toppnyheter denna vecka

Bankman-Fried kan komma att lägga fram sitt erkännande i NY federal domstol nästa vecka inför domare Lewis Kaplan

Förre FTX-vd:n Sam Bankman-Fried ska enligt planerna infinna sig i rätten på eftermiddagen den 3 januari för att lägga fram ett erkännande av två åtalspunkter för trådbedrägeri och sex åtalspunkter för konspiration mot honom i samband med kollapsen av kryptovalutabörsen FTX. Efter att ha släppts mot en borgen på 250 miljoner dollar ska Bankman-Fried ha träffat Michael Lewis, författare till The Big Short: Inside the Doomsday Machine, en bästsäljare som blev film, vilket har lett till spekulationer om att en film om den skamfilade börsens historia är på gång.

SBF lånade 546 miljoner dollar från Alameda för att finansiera köpet av Robinhood-aktier

I en annan rubrik med anknytning till Sam Bankman-Fried avslöjade en affidavit från FTX:s grundare att han tidigare lånat över 546 miljoner dollar från Alameda Research för att finansiera ett köp av Robinhood-aktier. Senare användes samma aktier av Bankman-Fried som säkerhet för ett lån på 600 miljoner dollar som Alameda tog från lånegivaren BlockFi för digitala tillgångar. Aktierna är för närvarande frysta och är värda omkring 450 miljoner dollar. BlockFi lämnade in en stämningsansökan i november för att få tillgång till aktierna som säkerhet.

Läs också

Funktioner Kan Bitcoin överleva en Carringtonhändelse som slår ut nätet?
Funktioner Andy Warhol skulle ha älskat (eller kanske hatat) NFT:s

Argo Blockchain säljer sin bästa gruvanläggning till Galaxy Digital för 65 miljoner dollar

I ett försök att överleva den pågående björnmarknaden sålde kryptovalutabrytningsföretaget Argo Blockchain sin flaggskeppsbrytningsanläggning i Texas, Helios, för 65 miljoner dollar. Den nya ägaren är Mike Novogratz kryptoinvesteringsföretag Galaxy Digital, som också kommer att förse Argo med ett nytt lån för utrustningsfinansiering på 35 miljoner dollar för att hjälpa företaget att minska sina skulder. Affären kommer att göra det möjligt för Argo att fortsätta sin gruvdrift samtidigt som den totala skulden minskas, likviditeten förbättras och verksamhetsstrukturen förbättras.

Mango Markets-exploatör gripen för bedrägeri – Kanske var det olagligt

Avraham Eisenberg, hackaren som dränerade 110 miljoner dollar från den decentraliserade börsen Mango Markets, greps i Puerto Rico. Eisenberg kallade exploateringen för en “mycket lönsam handelsstrategi” och konstaterade att han betraktade alla sina handlingar som “lagliga öppna marknadshandlingar” Det verkar dock som om USA:s federala utredningsbyrå (FBI) har en annan tolkning av fakta. Enligt FBI:s klagomål utgör Eisenbergs handlingar både bedrägeri och marknadsmanipulation

Celsius vill förlänga tidsfristen för krav eftersom advokatkostnaderna stiger

Celsius Network planerar att lämna in en ansökan om att förlänga tidsfristen för användare att lämna in krav med ytterligare en månad, vilket förlänger tidsfristen till början av februari. Celsius’ fordringsägare verkar dock inte stödja förslaget, eftersom arvodena för bankirer, advokater och rådgivare redan har nått upp till 53 miljoner dollar i konkursförfarandet.

Vinnare och förlorare

I slutet av veckan ligger Bitcoin (BTC)$16 554, Ether (ETH)$1 196 och XRP på $0,34. Det totala marknadskapitalet ligger på $794,23 miljarder, enligt CoinMarketCap.

Av de 100 största kryptovalutorna är veckans tre största altcoinvinster BitDAO (BIT) på 17,58 %, OKB (OKB) på 12,68 % och Internet Computer (ICP) på 11,46 %.

De tre största altcoinförlorarna för veckan är Chain (XCN) på -32,93 %, Solana (SOL) AT -16,57 % och Axie Infinity (AXS) på -15,45 %.

För mer information om kryptopriser, se till att läsa Cointelegraphs marknadsanalys.

Läs också

Funktioner Hur det är när bankerna kollapsar: Island 2008 på plats
Funktioner Insiders’ guide till verkliga krypto OGs: del 1

Mest minnesvärda citat

“Jag vill att Bitcoin ska sjunka mycket mer så att jag kan köpa lite mer.”

Mark Cuban, miljardär och entreprenör

“Vi förväntar oss att 2023 kan bli året för decentralisering och accelererad utveckling av decentraliserade appar.”

Nikita Zuborev, chefsanalytiker på BestChange

“Brittiska finansinstitut och banker […] fortsätter att vilja delta i digitaliseringen av handeln, som börjar med digitala tillgångar, pengar och varor.”

Mitch Mechigian, partner på Blockchain Coinvestors

“Medlemmarna i kundklassen ska inte behöva stå i kö tillsammans med säkrade eller allmänna osäkra fordringsägare i dessa konkursförfaranden bara för att få ta del av FTX Groups och Alamedas minskade tillgångar i konkursboet.”

Krediter hos FTX Group och Alameda Research

“Bedragare älskar volatilitet och aktuella händelser. Närhelst de kan försöka surfa på konturerna av något mycket omvälvande på marknaden har de stor framgång.”

Clayton LiaBraaten, senior executive adviser på Truecaller

“När man lyssnar på dessa företag när de pratar om Web3-initiativ är det tydligt att de ser det digitala engagemanget med kunder och fans som en ny aspekt av detaljhandelsupplevelsen.”

Steven Goulden, senior forskningsanalytiker på Cumberland

Veckens prognos 

Bitcoin “inte undervärderad ännu”, säger forskning när BTC-priset driver närmare 16 000 dollar

Bitcoins pris har pendlat runt 17 000 dollar under större delen av december, enligt Cointelegraphs BTC-prisindex.  

Baserat på analysen av MAC_D, en pseudonym bidragsgivare till on-chain-plattformen CryptoQuant, är Bitcoin “inte undervärderad ännu”, eftersom en indikator som spårar transaktioner i vinst och förlust ännu inte har upprepat sin traditionella björnmarknadsbottensekvens. 

“Därför är det troligt att BTC kommer att sjunka ytterligare, och spot hedging och handel med nedåtgående trender krävs”, konstaterade MAC_D.

Veckens FUD 

Midas Investments stänger ner på grund av 63 miljoner dollar i underskott i DeFi portföljen

Medans som FTX-smittan fortsätter har förvaringsinvesteringsplattformen Midas Investments meddelat att den kommer att upphöra med sin verksamhet på grund av ett underskott på 63,3 miljoner dollar i sin portfölj för decentraliserad finansiering. Midas har haft vissa svårigheter efter kollapsen av Terra, Celsius och FTX, vilket ledde till att användarna drog tillbaka 60 procent av sina medel under sex månader.

Kraken lämnar Japan för andra gången och skyller på en “svag kryptomarknad”

Kryptovalutabörsen Kraken har stängt sin verksamhet i Japan för andra gången och skyller på en “svag kryptomarknad” I ett blogginlägg från börsen meddelades beslutet den 28 december. Efter att ha stängt 2018 öppnade Kraken sitt huvudkontor i Tokyo igen under tjurmarknaden 2020 och erbjöd spothandel på fem stora tillgångar med planer på att expandera. Krakens kunder i Japan kommer att ha fram till den 31 januari på sig att ta ut sina pengar från börsen.

3Commas offer för API-läckage kräver återbetalning och ursäkt för “gaslighting”

Efter månader av förnekande av hackning eller intrång på sin plattform har 3Commas och dess vd Yuriy Sorokin slutligen erkänt en stor API-läcka och erkänt att en databas som delats av en hackare var legitim. Nu kräver offren för läckan återbetalning och en ursäkt från kryptohandelsplattformen för att ha blivit gasljusbelyst. 3Commas har under de senaste månaderna haft en dialog med offren och förnekat läckorna och hävdat att kunderna blivit lurade

Bästa Cointelegraph-funktioner

“Se till att Ethereum vinner” – Steve Newcomb avslöjar zkSyncs främsta direktiv

Silicon Valley-veteranen Steve Newcomb har ett uppdrag att skala Ethereum till 10 miljoner transaktioner per sekund med zk-Rollups. Historien visar att du inte bör satsa mot honom.

Mati Greenspans chef mutade honom med 1 BTC för att gå med i Twitter: Hall of Flame

Quantum Economics grundare Mati Greenspan anmälde sig till Twitter och började använda Bitcoin samma dag 2012.

Metodifiera att Bitcoin inte är frihet: Pacific Bitcoin Panel

Bringar Bitcoin verkligen frihet till världen? Experter diskuterade komplexiteten i att använda Bitcoin som ett verktyg för frigörelse vid en panel på Pacific Bitcoin.

Redaktionen

Kryptodeals Magazine skribenter och reportrar har bidragit till den här artikeln.