Sydkoreansk domare avvisar arresteringsorder för Terra-medgrundaren Do Kwons tidigare medarbetare

En domare vid Seoul Southern District Court har enligt uppgift avvisat arresteringsorder för Terra-medgrundaren Shin Hyun-seong tillsammans med tre Terra-investerare och fyra utvecklare.

Enligt en rapport från den sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap News Agency den 3 december sade domaren Hong Jin-Pyo att det fanns liten risk för att Shin eller Terra-medlemmarna skulle förstöra bevis i samband med målet mot kryptoföretaget och avfärdade de arresteringsorder som åklagarmyndigheten i Seoul Southern District utfärdade den 29 november. Rapporten tillade att Terras medgrundare Do Kwon, som också står inför rätta i Sydkorea för sin roll i företagets kollaps, troligen inte skulle återvända till landet.

“Seoul Southern District Court’s beslut den 3 december att avslå de sydkoreanska åklagarnas begäran om häktningsorder för tidigare anställda vid Terraform Labs illustrerar återigen den ogrundade karaktären av åklagarnas påståenden”, säger en talesperson för Terra till Kryptodeals.

Myndigheter i Sydkorea arresterade Terraform Labs affärschef Yoo Mo i oktober, men domare Hong avfärdade arresteringsordern på liknande sätt inom 48 timmar och sade att det var svårt att se “nödvändigheten och betydelsen” av arresteringen. Däremot var Kwon fortfarande måltavla för lagstiftare och tillsynsmyndigheter, hans namn har lagts till på Interpols lista över röda meddelanden och han har inte längre ett giltigt sydkoreanskt pass för internationella resor.

Relaterat: Sydkoreanska åklagare anklagar Do Kwon för att ha manipulerat Terra-priset

Kwon har fortsatt att vara aktiv på sociala medier efter Terra-kollapsen trots att många kryptoanvändare direkt beskyller honom för deras förlust av pengar och händelserna kring den nuvarande björnmarknaden. I september sade Terra-medgrundaren att han “gör noll ansträngningar för att gömma sig” för myndigheterna. Han talade därefter med den ökände hedgefondförvaltaren och läkemedelsansvarige Martin Shkreli i en Twitch-podcast där han diskuterade FTX och livet i fängelse.